Zeer effectieve “hanen” nemen de punten mee uit Giesbeek

Op een redelijk druk, zonnig maar koud Sportpark “De Does” was het om 14.00 uur de beurt aan prins carnaval om de aftrap heden deze middag te verrichten.

Na de 0-5 overwinning vorige week tegen de rijnlanders, stond zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen de Sprinkhanen uit Nieuw-dijk op het programma.
Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter de Jong , die overigens een goede wedstrijd floot, was het GSV’38 dat het betere van het spel had met goed combinatievoetbal. Na een kwartier begonnen de “hanen” ook iets beter in hun spel te komen en namen iets de overhand.

In de 20e minuut , door geklungel in de achterhoede bij GSV’38 stond het plotseling 0-1 op het scorebord.
GSV’38 leek na deze dreun even van slag en het was Rutger den Hartog die met een fraaie redding voorkwam dat het 0-2 werd. Nadat de “hanen” ook nog een afstandschot niet tussen de palen zag gaan, was het weer de beurt aan GSV’38 om de aanval te zoeken.
Na ruim een half uur kreeg GSV’38 een buitenkansje, dit nadat de doelman van de “hanen”een terugspeelbal in de handen had gepakt, wat een indirecte vrije trap opleverde en een gele kaart voor de aanvoerder van de “hanen”na herhaaldelijk commentaar te leveren aan de leidinggevende.

Nadat Branco de bal had teruggelegd op Damian Pennekamp randje 16 meter, werd zijn schot geblokt door de verdedigers van de groen-zwarten.
Kort voor rust wist Yannick Leenders met een mooie voorzet het hoofd van de opkomende Rik v\d Veen te bereiken, met een mislukte kopbal kwam de bal plots voor de voeten van Sven Liethof, die zijn volley rakelings langs de kruising zag verdwijnen.

De tweede helft bleef Siebe Wieggers in de kleedkamer achter en werd vervangen door Joost Roelofs, de door zijn studie dit seizoen helaas nog maar weinig aan het voetballen is toegekomen.  Het was dan ook gelijk Joost die zijn schot randje zestien geblokkeerd zag worden.
GSV’38 was in deze fase van de wedstrijd vrij slordig aan de bal, simpele ballen of afspeelmogelijkheden werden niet benut, verder dan 2 afstand schoten van beide ploegen kwam het echter niet.
Na 55 minuten was het plotseling Sven Liethof die een kopbal, op een mooie voorzet van Branco naast het doel kopte. Even later was het de beurt aan Joost Roelofs die net tekort kwam om zijn hoofd  goed tegen de bal te krijgen.
Uit het niets kwam de ploeg uit Nieuw-dijk toch op een 0-2 voorsprong, nadat een schot van de “hanen” door doelman Rutger den Hartog niet voldoende werd gepareerd en een herkansing van de spits in de rebound werd wel genadeloos ingeschoten.

Met nog een kwartier te gaan kwam Menno van Bommel binnen de lijnen voor de goed spelende Yannick Leenders voor een slotoffensief.
Na goed terugleggen bij de achterlijn van Branco, was het Joost Roelofs die zijn schot vanaf de 16 meter rakelings langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.
GSV’38 bleef de druk houden, maar tot grote kansen kwam het niet meer. Het redelijke tot goede spel in de eerste helft, kon in de tweede helft geen goed vervolg krijgen.
Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd werd het tot overmaat van ramp ook nog 0-3.  Door een foute keuze op ons middenveld kwam de bal terecht bij een buitenspeler, die vervolgens de bal op een presenteerblaadje gaf op het voorhoofd van de spits,die zonder enige weerstand de bal tegen de touwen kon koppen.
Volgende week zondag komt Terborg op bezoek, gezien de eerste helft van vandaag zijn er voldoende aanknopingspunten om er volgende week weer vol voor te gaan.