Winst voor JO17-2 en JO15-1 , eerste verliespartij JO7-1 in topper!

GSV’38 JO17-2 wint van DVC’26 JO17-5
Op het winderige speelveld was het toch GSV’38 JO17-2 die de punten thuis wist te houden. De eerste goede aanval van GSV was het al raak door Mees die de bal panklaar kon inschieten. DVC kwam gelijk door een afstandsschot maar toch werd het 2-1 door een prima schot. Er volgde jammer genoeg voor de bezoekers een eigen goal toen de bal op het hoofd kwam van een verdediger en over de keeper ging (3-1). Na rust kwamen de bezoekers niet meer zo vaak in de 16 maar de 3-2 was simpel gemaakt. GSV moest afstand houden en zelfs werd het 4-2 hoewel DVC een kans liet liggen en op de paal schoot. De GSV keeper bracht enkele keren redding en ook de overwinning voor de thuisploeg.

Arnhemia JO15-1 – GSV’38 JO15-1 ; 1-4
GSV38 15-1 heeft weer een overwinning te pakken door uit te winnen van Arnhemia. Glenn had zijn dag en was niet te houden . Hij scoorde maar liefst drie maal en was dus ook belangrijk voor het team. Daan was de koning van de assists want drie kwamen van zijn voet. Corné was de ander die het net wist te vinden. Het team heeft met maar 1 wissel hard gewerkt en loon na werken gekregen. Dinsdag zijn de boys weer te zien op de Does waar ze tegen GVA moeten als belangrijke concurrent.

GSV’38 JO7-1; Verliespartij met twee gezichten.
De hele week uit vrije wil verse groenten eten, op vrijdagavond zelf voor 19.00 naar bed willen… Nee, het was geen gewone doorsnee week. Er stond dan ook een spannende pot voetbal op het programma!
We traden aan tegen vv DIEREN JO7-1, koploper met 7 gewonnen duels. Een gemiddelde van 10 doelpunten per wedstrijd en pas 1 tegengoal in totaal. De winnaar van deze wedstrijd mag de banden van de platte kar vast oppompen.
In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer, maar dan net de verkeerde kant op… We waren onder de indruk van de veelal oudere en grotere jongens welke wij tegenover ons kregen. Onnodig onder de indruk, bleek later.
Het was dat Tygo in de eerste helft een puik optreden afleverde in de goal. Anders was het gelijk klaar geweest. Onze jongens hadden net even teveel tijd nodig om de bal voorin te krijgen. Nu gingen we rusten met een volledig terechte 0-4 achterstand.
De conclusie vanuit de rust was: ja, er mag ‘getwerkt……’ worden als je gescoord hebt…. maar probeer eerst maar eens voor de goal van de tegenstander te komen. Grappend en grollend kwamen we de kleedkamer uit en dat deed onze boys duidelijk goed!
De 2e helft lieten we eindelijk ons eigen gezicht zien en gingen we de strijd aan. De handelingssnelheid ging omhoog en we wisten onze snelle spitsen vaker aan het werk te zetten. Met volle overgave trokken we ten aanval. Na prima doelpunten van Yuno, Iven en een eigen goal wisten we in deze fase terug te komen tot 3-5.
De tegenstander wankelde en de wedstrijd had geen 10 min. langer moeten duren. Maar helaas was de tijd te kort om onze matige eerste helft teniet te doen. We feliciteren vv DIEREN met de verdiende overwinning en het waarschijnlijke kampioenschap.
Wij mogen volgende week weer laten zien dat wij ‘the best of the rest’ zijn, in een strijd om de 2e plek tegen SML JO7-1. Wederom thuis om 9.00 uur.
Hoogtepunt van de ochtend? De aanwezigheid van juffrouw Miriam deed de harten van onze jongens sneller kloppen, erg leuk.
Tot volgende week!