JO11-1 nog steeds zoekende na midweekse bekerwedstrijd

Een regenachtige woensdagavond en de velden van SC Rheden waren het decor van de 2e ronde in het beker toernooi. De eerste wedstrijd hadden we verloren dus om ons lot in eigen hand te houden moest er vandaag gewonnen worden.

Het voordeel van een midweekse wedstrijd is dat we weer kunnen beschikken over Rowen, nadeel is dat we onze mascotte Bibi moeten missen. Rowen kunnen we goed gebruiken omdat we Sam nog missen wegens een slepende blessure. De ziekenboeg was verder leeg waardoor de trainers wel wat te kiezen hadden als het op wissels aan kwam.

Traditiegetrouw begonnen we met de 1e helft. Alhoewel Rheden begon, wij nog niet. Het liep niet lekker en een gebrek aan daadkracht aan de kant van Rheden maakte dat we niet gelijk achter de feiten aanliepen. Ze kwamen zoveel daadkracht tekort dat ze zelfs onze hulp nodig hadden om een doelpunt te maken. 1-0 dankzij Niels die Hanna wist te passeren. Niet veel later rolde er een bal tergend langzaam voor ons lege doel langs en gelukkig wist Rheden hier niet van te profiteren om aansluitend wel via een frommelgoal alsnog op 2-0 te komen.

Het liep niet bij ons, spelers liepen uit positie, combinaties kwamen niet aan en briljante acties werden afgewisseld met hogeschool hotseknots voetbal. Een paar hoogtepunten uit de eerste helft waren Dylan die fanatiek door ging op een verloren gewaande bal, Emilio die het hele veld over soleerde om er uiteindelijk een corner uit te slepen, Mats die weigert om zich bij een achterstand neer te leggen of Luca die nadrukkelijk solliciteerde om de opvolger van Vera te mogen worden als onpasseerbaar blok beton in de verdediging. Maar de uiteindelijke keuze voor speler van de 1e helft ging tussen onze aanvoerder die minstens twee stappentellers heeft dolgedraaid met haar loopacties, ze was overal te vinden op het veld waar ze maar nodig was en Niels die met een ongekende dadendrang liet zien zijn “fout” goed te willen maken. Dat Sanne op de valreep zorgde voor de 2-1 maakt dat zij het nipt van Niels won.

 

De vorige wedstrijd hadden we laten zien dat de 1e helft niet onze sterkste kant was. Maar dat we niet schrokken van een achterstand en in de 2e helft met net en verzorgd voetbal konden laten zien dat we het spelletje wel degelijk goed kunnen.

Helaas bleek dat vandaag juist niet het geval. De 2e helft verliep nog rommeliger dan de 1e helft en algauw keken we tegen een 4-1 achterstand aan. Dat had overigens erger kunnen zijn als Hanna niet op haar vertrouwde hoge niveau had gekeept. Het mooiste voorbeeld van hoe het liep was de 5-1 die gescoord werd. Wederom in onze eigen 16 gerommel, Emilio wil de bal hard wegrossen en via een been van een tegenstander word het dan 5-1, nou dat dus!!

Als bijkomstigheid had dit dan weer wel dat Emilio hierdoor weer getriggerd werd en in no time 2 keer scoorde. Omdat Rheden dat tussendoor ook nog een keer deed kwam de eindstand op 6-3 (ook volgens de KNVB).

Mooie acties waren er te zien van Thijmen, die een venijnige vrij trap heeft en wederom Dylan, die al gevloerd was en toch door speelde maar speler van de tweede helft werden ze niet. Wederom bond Niels de strijd aan voor de eer, dit keer met Rowen. Ondanks een paar staaltjes puik verdedigend werk van Rowen moet toch Niels uiteindelijk beloond worden voor zijn harde werken in beide helften.

 

Tja en dan sta je dus onderaan in de poule met 0 uit 2. Aanstaande zaterdag uit tegen DVV. De laatste wedstrijd uit de poule. Mocht het al geplaatste Doesburg zijn sportieve plicht doen en winnen van Rheden, dan hoeven wij slechts met ongeveer 10-0 te winnen afhankelijk van de hoeveelheid doelpunten waarmee Doesburg thuis Rheden verslaat. Misschien in de huidige staat een lastige opgave, maar dit team heeft al meermalen zijn veerkracht getoond en vorig seizoen hebben we met 8-2 gewonnen in Duiven, dus wie weet. Zaterdag zullen we het zien.