Voetbalclinic Siri Worm voor speelsters meidenvoetbalschool HC’03, GSV’38 en Angerlo Vooruit

Oranje-international Siri Worm kwam zondagochtend naar Angerlo om jonge meiden te trainen. De profvoetbalstel van het Engelse Tottenham Hotspur trainde op uitnodiging van de meidenvoetbalschool van HC’03, GSV’38 en Angerlo Vooruit.

‘Het was leuk om het enthousiasme van de meiden te zien. Ze waren heel leergierig en ze stonden open voor mijn input. Wat ik mee wilde geven is vooral het plezier in het voetbal en dat het niet erg is om fouten te maken. Je wordt beter door juist fouten te maken en van die fouten te leren. Zo haal je het maximale uit jezelf’, aldus Worm na afloop van de clinic.

Op het programma stonden technische oefeningen waarbij ze werd geassisteerd door Ron Hooghoff en Arjan van Someren, trainers die vaker aanschuiven bij de meidenvoetbalschool. De clinic vormde de afsluiting van het eerste seizoen van de meidenvoetbalschool, die door de coronamaatregelen in het voorjaar stil kwam te liggen.

Na de zomervakantie staan er nieuwe trainingen gepland voor de meiden van HC’03, GSV’38 en Angerlo Vooruit. De meidenvoetbalschool is een gezamenlijk initiatief van de drie verenigingen en heeft als doel om meiden naast hun eigen vereniging verder te ontwikkelen, om de uitstroom te stoppen én om nieuwe aanwas te werven. Wie ook wil voetballen en aan wil schuiven bij de meidenvoetbalschool kan zich aanmelden als lid van HC’03, GSV’38 of Angerlo Vooruit.