Vamosss JO17-1! (0-3)

Na onze 1e competitie wedstrijd, tevens winnend afgesloten vorige week, stonden we vandaag voor de 2e wedstrijd. We moesten 11u verzamelen om gezamenlijk richting FC Zutphen te rijden. Na wat ophoud op de heenweg, begonnen we ruim voor de wedstrijd met de warming-up en konden we 12:30 beginnen. Op 1 afwezige na was iedereen aanwezig, en gelukkig kon Luc v Haren (jo15) met ons mee doen.

FC Zutphen heeft een prachtige accommodatie, veel kleedkamers én velden. Het was heel even zoeken hoe en waar, maar gelukkig liepen er genoeg vriendelijke mensen rond met de informatie die we nodig hadden om ons zo op een goede manier voor te kunnen bereiden in de kleedkamer, en op het veld.

Opstelling, wissels, instructies waren bekend en de scheidsrechter floot voor de 1e keer, we konden beginnen aan de 1e helft. We gingen gelukkig verder waar we vorige week gebleven waren, vooruit voetballen, kort dekken en de tegenstander vastzetten op hun eigen helft. Dit lukte een paar keer heel goed, de tegenstander kwam er moeilijk doorheen en zij creëerde in de 1e helft amper een kans. Door onze kort dekkende en snelle verdediging werd zo’n beetje iedere lange bal opgevangen door Dean, Jazz, Twan of Jannes.

Daarentegen drukten we steeds verder naar voren en hun verdediging kon onze rappe aanvallers, Senna en Jarik, niet meer bijhouden. Jarik, wederom een goede wedstrijd, passte de bal door de verdediging in de ruimte richting Senna die ‘m koelbloedig af wist te maken. Mooie aanval en elkaar beloond. 0-1!!

Na weer een hoop gecreëerde kansen viel even later de verdiende 0-2 viel net voor rust, door een mooie assist van Senna, prachtige voorzet panklaar op het hoofd van Jesse die ‘m goed binnen kopte.

Het was rust. We kregen de nodige complimenten, langs gesprek in de rust was dan ook niet nodig. We kregen 1 opdracht en dat was de 0 houden en verder vooral zo doorgaan.
Echter, de 2e helft begonnen we niet scherp, slordigheidsfoutjes slopen erin en vele kansen voor FC Zutphen volgde, maar gelukkig door een scherpe Tieme die ons wederom op de been hield , met her en der wat geluk, viel de aansluitingstreffer voor hen niet. Niet iedereen was fit voor een hele wedstrijd en daardoor moesten we de 2e helft veel door wisselen. Luc, die zo’n beetje op iedere positie wel uit de voeten kan vulde de vele positie wisselingen goed in en paste zich weer makkelijk aan. Zo ook Jop van spits naar voorstopper. 2e helft hebben we dan ook meer moeten verdedigen en kwamen er weinig gecreëerde kansen van onze kant, echter kwamen we er nog 1 keer goed doorheen, maar de tegenstander stak hier een stokje voor, scheid floot, penalty! Nu kregen we die 10 minuten daarvoor ook al, helaas gemist door Dean. Dit keer was het de beurt aan Senna. Senna wist gelukkig raak te schieten en zo stonden we op een bevrijdende 0-3 voorsprong.

We worden fitter en fitter, Brett onze stille kracht, lang volgehouden en zo ook Pleun die 50 minuten wist vol te maken. Mick die de 2e helft weer prima inviel ook weer een voldoende. Helaas moest Stijn 10 minuten er af door een gele kaart, maar we bleven geconcentreerd voetballen en wisten dit ook prima op te vangen.

Jazz mocht nog een keer invallen, maar alles behalve gelukkig. In zijn laatste duel ging het mis. Scheids floot voor het einde van de wedstrijd, en Jazz bleef liggen. Na een aantal minuten toch overeind te komen, met hulp, gingen we richting de dug-out, dit zag er niet best uit. Hij had veel last van zijn enkel. Gelukkig was de moeder van Luc zo attent om met Jazz naar de 1e hulp te gaan in Zutphen. Na enkele uren werd duidelijk dat er niks gebroken was, wel is zijn enkel zwaar gekneusd en ligt er dus enkele weken uit, groot verlies voor ons. Bij deze willen we dan ook als elftal Karin v Haren hartelijk bedanken voor de goede zorgen, en wensen Jazz beterschap.

De 3 punten mee terug naar Giesbeek! Geknokt om de 0 te houden en weer 3 gescoord. Momenteel staan we 3e met 1 wedstrijd minder gespeeld. Fantastische start van de competitie. Vertrouwen en plezier blijft groeien in deze groep, en dat is mooi om te zien. We danken ook alle ouders die aanwezig waren bij deze wedstrijd, en hopen as zaterdag weer op jullie steun.

Jannes die achterin veel wist weg te halen de 2e helft, speelde een top wedstrijd, maar ook Senna, 2 goals en assist. Hij bekroont zich tot man of the match