Uitgehold 5e elftal verliest bij Angerlo Vooruit.

Afgelopen zondag moest het 5e elftal voor de streekderby naar Angerlo. Deze keer niet met de fiets of scooter, want dat is de laatste keer bij ons allen, op één na, niet zo goed gevallen. We konden rekenen op een getergde tegenstander nadat we in de thuiswedstrijd met een 4-0 overwinning hun kampioensdroom in flarden geschoten hadden. Willem was er deze week maar weer druk mee geweest, de teller stond donderdag op 11 spelers. Blessures, werk, smoesjes etc. zorgden weer voor vele afmeldingen. Zaterdag wist Willem nog drie jeugdspelers te strikken, zodat alles nog goed leek te komen, maar hoe anders was dat zondagmorgen. Met schrik en beven hield Willem de groepsapp in de gaten en zijn vermoeden werd bewaarheid, spelers zonder ruggengraat melden zich nog wel eens vlak voor de wedstrijd af en Kees bleek daar nu juist zondagochtend  last van te hebben, in zijn voordeel spreekt dat hij er normaliter altijd is en wel als supporter in Angerlo aanwezig was. Anders is het voor Jesse die zich weer eens verslapen had, wat toch knap is als je pas om 12:00 moet spelen!. Hij bevond zich nog in Nijmegen en kon niet meer op tijd aanwezig zijn. Het deed me plots denken aan vroeger, toen mijn vader de TV soms een flinke corrigerende tik moest geven omdat het beeld niet goed was, dat gevoel heb ik ook wel eens bij mensen. Zo moesten we dus met 12 spelers richting Angerlo, waarbij Tieme, normaliter doelman, nu als veldspeler mee deed, dat hij een gebroken pink had was geen reden voor hem om af te zeggen, waarvoor hulde!  Bassie zette de boel gelijk op scherp door bij de aftrap luidkeels te roepen “ kom op jongens, die lui kunnen er helemaal niets van”. Dat en waarschijnlijk ook zijn haar werkte als een rode lap op een stier en Angerlo’s  laatste man, een jongere versie van de vroegere sloper Jaap Stam zat er dan ook overal letterlijk en figuurlijk bovenop.

Angerlo had vanaf het begin duidelijk het betere van het spel en wij beperkten ons slechts tot tegenhouden. Even leken we al vroeg op achterstand te komen, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt terecht af wegens het ongeoorloofd aanvallen van onze doelman.  In de 23e minuut kwam Angerlo dan toch op voorsprong, een voorzet werd door één der Angerlose voorwaartsen vol op de pantoffel genomen en de bal verdween hard naast Baco Ari in het doel (1-0). Lars Blind zag vooraf al als een Berg tegen deze wedstrijd op en hij moest dan ook regelmatig zijn meerdere erkennen in de snelle rechtsbuiten. Dan maar meer van het fysieke dacht Lars, maar dat leidde slechts tot een ijszak onder zijn eigen rechteroog en bijna was hij echt Blind geweest. dat we nu ook al door de wissels waren was een vervelende bijzaak. Torpedo Sven liet even zien hoe het wel moest en gaf deze buitenspeler een gratis vliegles en dat hij er nog zonder kaart afkwam was een wonder te noemen.

In de rust had Willem het rustig aangezien we geen wissels meer tot onze beschikking hadden. Hij pepte de boel nog een beetje op en zag nog wel kansen voor ons, waarschijnlijk omdat die er voor ons de eerste helft niet waren geweest.  Baco Ari moest direct na de rust aan de bak en kon een afstandsschot nog net over de lat tikken. Na een pass van Dylan was het Jelmer die eindelijk iets van zich liet zien, maar zijn afzwaaier verdween richting parkeerplaats. Aan de andere kant was het weer Baco Ari die met de voeten redding bracht, dat leverde wel een hoekschop op die we niet uit onze doelmond weg kregen en  uiteindelijk door de laatste man van Angerlo werd binnen getikt (2-0). De wedstrijd leek gelopen, zeker toen de scheidrechter zijn enige foutje maakte door een redding op de doellijn door Sven als terugspeelbal op de keeper te zien. Een komische situatie volgde, met elf spelers van ons op de doellijn en de bal een meter voor deze muur, die dan ook niet binnen zou gaan. Het was Dylan met een niet zo hard afstandsschot en een flinke ketser van de Angerlose doelman die ons vlak voor tijd toch nog de aansluiting bracht (2-1), maar uiteindelijk was de tijd tekort om nog tot een gelijkmaker te komen. Onze dank gaat uit naar Dylan, Tieme en Yarik die ons deze zondag uit de brand geholpen hebben.

In het veld maakte Bassie vandaag niets klaar, maar hij had bij de tegenstander toch indruk gemaakt gezien de reactie van Angerlo op Instagram.