De trein van JO7-1 dendert voort

Heerlijk om zo’n zaterdagochtend op tijd op te staan en de eerste voorjaarszonnestralen te mogen aanschouwen.
“Pap tegen wie moeten we vandaag?”
“Tegen Groessen jongen.”
“Zijn die goed?”
“Dat weet ik niet. Ze hebben al wel een wedstrijd gewonnen, dus ze kunnen vast wel doelpunten maken.”
“Ik wil wel één helft keepen.”
“Dat is goed vent. En nu snel je beschuitje opeten, want anders komen we te laat.”

En daar gingen we op naar het derde duel in deze nieuwe onder 7 competitie. Snel naar de kleedkamer, scheenbeschermers, keepersshirt, sokken en de kicksen aan. Hup het veld op. Daar stonden maar liefs 3 kersverse scheidsrechters klaar onder de bezielende coaching van pro Willie ten Haaf. En natuurlijk ook onze tegenstander Groessen. Het leek erop dat dit nog een jonge groep voetballers was. Even een rondootje, Jens inschieten door Yuno’s Big Brother en mentaal coach Moon, en beginnen maar. Wederom in de inmiddels redelijk vaste opstelling:
Verdediging: Thomas en Roan
Middenveld: Siebe en Remco
Aanval: Yuno en Iven
Dean had een beetje last van zijn buik, dus bleef even bij de coach staan om zich op te laden voor de tweede helft. Hij had met Jens afgesproken dat hij het doel zou gaan verdedigen.

Al snel werd duidelijk dat deze tegenstander zijn kleur echt eer aan deed. Het waren absolute ‘groentjes’. Voor we met de ogen konden knipperen was het al 2-0 en toen we gingen rusten met ranja stond de teller al op 6. Onze topscorers Iven en Yuno scoorden er weer stevig op los, maar dit keer deed ook Roan een flinke duit in het zakje. Iven heeft in zijn korte loopbaan al meer gescoord dan zijn vader want die werd in zijn goede tijd alleen maar gelukkig van een mooie assist. Yuno ook want zijn vader stond alleen maar met zijn achterwerk in de richting van de goal.

Groessen kreeg echt geen meter ruimte. Zelfs als de keeper de bal uit wilde nemen stonden de onzen midden voor zijn neus. De scheidsrechters besloten terecht om Groessen iets meer lucht te geven, ook bij de aftrap. Maar zelfs bleek voor Groessen geen enkel redmiddel. Het uiteindelijke vonnis was een vernietigende 13-0 wat onze jongens op de eerste plaats in de competitie brengt. 3 gespeeld, 9 punten, 30 doelpunten voor en 2 tegen. Maar zoals ook Feyenoord moet oppassen voor een momentje van verslapping tegen het altijd lastige Sparta, moeten onze boys ook scherp blijven. Er komen vast nog sterkere tegenstanders die het ons wel lastiger gaan maken.

Voor nu in ieder geval genieten van de koppositie en op naar de volgende horde.