Toppers JO7 in de prijzen op het toernooi van Pannerden

Op een mooie zaterdagochtend vond op sportpark ‘’De Paauwengaard’’ het slot-toernooi plaatst voor onze jongens van onder de 7 jaar. Een zware week met 4 dagen elke avond 5 kilometer wandelen is natuurlijk de grote vraag of de jongens nog benen over hebben om de grote beker mee naar Giesbeek te nemen.

Klok slag 9.00u op het veld aanwezig voor het 1e treffen van de 4 wedstrijden tegen de gastheren RKPSC. Een warming up is voor onze jongens niet nodig want binnen no-time lag de eerste goal bij RKPSC in het netje. Het was het startsein voor meer want na 13 minuten stond de score van 8-0 op het scoreboard. Doelpunten van 3x Mace, 2x Yari en Milo en 1x Abodi. De 2e wedstrijd tegen Groessen begon wordt wat stroef maar toen de eerste goal viel werd ook deze tegenstander getrakteerd op een 6-1 overwinning (2x Mace & 1x Yari, Milo, Finn & Jayvanni). Na een leuk stormbaan spel moest de 3e wedstrijd gewonnen worden voor een onderlinge finalewedstrijd. Met weer mooi voetbal werd ook OBW op de pijnbank gelegd met duidelijke cijfers 5-1!! (2x Mace, 1x Yari, Jayvanni & Abodi).

Even tijd om te chillen, glaasje ranja want het is natuurlijk super spannend de finale tegen Jonge Kracht uit Huissen tegen onze jongens uit Giesbeek. In punten gelijk allebei 3x gewonnen maar het doelsaldo in het voordeel van de doelpunten machine van GSV ’38.

De spanning stond bij beide ploegen op de beentjes. GSV bleef wat terughoudend achterin en Jonge Kracht probeerde met lange ballen gevaar en dreiging te stichten. Voetballend probeerde GSV iets te forceren maar door de wat terughoudendheid zit een foutje in een klein hoekje. Vanuit achteruit werd de bal niet op tijd overgespeeld waar Jonge Kracht maximaal van profiteerde en de 1-0 in de touwen schoot en zich op dat moment kampioen mocht noemen. Maar onze jongens laten zich niet zomaar aan de kant zetten en er werd een schepje extra inzet er tegenaan gegooid. Deze inzet werd ook beloond, goed doorjagen van Yari die de bal veroverde en overtuigend de gelijkmaker maakte. Hoppa YES weer 1e!!! Natuurlijk zijn de laatste vijf minuten altijd spannend maar de Jo7-1 hield het hoofd koel, geen tijd voor cadeautjes. Zelfs was de grootste kans op de overwinning voor ons (Bal op de paal.)! Deze minuten werden overleefd en zo kunnen wij mededelen dat GSV ’38 weer nieuwe voetbal kampioenen erbij heeft. Een prachtige beker mocht worden opgehaald en vol trots keerde wij huiswaarts richting Giesbeek!


‘’Dit is een goed stel hoor!’’