Sc Doesburg sterker en vooral effectiever in derby tegen GSV’38

Het vlaggenschip van GSV’38 heeft zondagmiddag j.l. een gevoelige nederlaag geleden in de derby te sc Doesburg, uitslag 5-1. GSV’38 begon de eerste vijftien minuten van de wedstrijd goed, maar naar mate de wedstrijd vorderde werd Doesburg sterker, wat resulteerde in een leuke open wedstrijd op het scherpst van de snede. Op een lage voorzet, mocht een Doesburger in de 30e minuut simpel de 1-0 binnentikken. We stonden erbij en keken erna. De 1-0 betekende tevens de ruststand.

Nadat GSV’38 5 minuten na rust al tegen een 2-0 achterstand aankeek, leek het over en uit voor de ploeg van Wim Bleijenberg. Toch was het Daan Witjes die halverwege de tweede helft nog wel de spanning terugbracht met een aansluitingstreffer, 2-1.
GSV’38 begon zowaar de overhand te krijgen op het middenveld,wat resulteerde in een klein offensief, waarbij de 2-2 zomaar had kunnen vallen. Maar zoals zo vaak in zo’n fase, bleek naïef verdedigen een nederlaag in te luiden.
De zeer gedreven aanvoerder van sc Doesburg, die vol passie en strijd waarschijnlijk weet hoe je wedstrijden kunt winnen, verraste op een fraaie wijze onze doelman met een mooie lob en was het definitief over en uit.
Volgende week komen de Sprinkhanen uit Nieuw-Dijk naar sportpark De Does, van oudsher een ploeg die ook vol passie en strijd een wedstrijd willen winnen!….. Tot zondag.

Klik hier voor een sfeer impressie van deze wedstrijd.