Ruime overwinning GSV38 JO12-1 – SC Groessen JO12-1

Na een lange tijd zonder wedstrijden was het dan eindelijk zover. De opening van de competitie. Als je opening naar het Frans vertaalt, kom je op het woord ‘ouverture’. Dat klinkt als iets waar je energie van krijgt. ’s Even googelen op ouverture… Ja hoor, we hebben een paar hits. Er schijnt ook ooit muziek te zijn gemaakt met deze titel. Eens luisteren…

Nou als onze trommelkoning Remco, die eerder deze week nog vond dat ie aardig wat moest lopen tijdens de training, hier geen energie van krijgt, weet ik het niet meer. Ja, Remco… het luie leventje is voorbij. Neem maar eens een voorbeeld aan je trainer die vroeger heel erg bekend stond om zijn enorme loopvermogen 😉.

We hebben de laatste dagen van ene Van Gaal veel gehoord over een visie, een plan. Een visie is hoe je eigenlijk wil spelen en een plan is je visie aanpassen aan de spelers die je tot je beschikking hebt. De staf (Bram, Chris en Moon) heeft inmiddels ruim 2 weken met het team kunnen werken. Onder leiding van Bram en Moon is ook al aan de skills gewerkt. Er is zelfs huiswerk meegegeven, waar helaas niet alle boys gehoor aan gegeven hebben. Plichtsgetrouwe Siebe nam natuurlijk weer het initiatief… Remco en Jens volgden. Sil had het nog niet helemaal begrepen, en was druk met andere dingen.

Hoewel we de meeste spelers kennen uit het verleden, is deze tijd natuurlijk te kort om je visie door te voeren. We beperken ons dus tot een plan. Voor dit plan hebben we de spelers al nauwlettend geobserveerd en heel veel individuele gesprekken gevoerd. Een kleine SWOT-analyse van onze boys (oftewel Strenghts | Weaknesses | Opportunities | Threats):

Tygo

S   enorme snelle reflex

W  soms een beetje snel afgeleid

O   meevoetballen

  mooie meisjes

Remco

S   traptechniek

handelingssnelheid

O   een enorme denker

  een teveel pratende tegenstander

Roan

S   loopvermogen

W  coördinatie

  spelinzicht

T   harde duels

Jens

S   snelheid

te voorzichtig / te lief

O   traptechniek

  onsportieve tegenstander

Siebe

S   technische vaardigheden

W  één tempo

O   leergierigheid

T   gemakzucht

Sil

S   positie kiezen

W  fysieke kracht

O   traptechniek leren variëren

  grote tegenstanders

Thomas

S   duelkracht en fanatisme

W  overzicht bewaren

  backflip om doelpunt te vieren

  soms teveel alles zelf willen leren / oplossen

Emilio

  verwoestend schot

W  blik nog te veel op de bal

O   heel veel doelpunten maken en juichen in het Spaans (olé)

T   te rechtop lopen

Duuk

S   altijd verrassend

W  kan af en toe een beetje slapen

  kan zelfs zijn tegenstander in slaap sussen

  te veel op de hakken lopen en staan

Het plan is om als TEAM onze zwaktes en bedreigingen om te zetten in kansen, waarbij we onze gezamenlijke kracht gaan gebruiken. TEAM staat eigenlijk voor Together Everyone Achieves More.

Wat weten we van Groessen. Nou ze zijn in ieder geval groen. Gelukkig is het nog geen tijd voor erwtensoep, dus hoeven we dat gerecht op dit moment in ieder geval niet demonstratief te weigeren. En gelukkig zal het groen van Groessen niet wegvallen tegen het ‘groen’ van de velden van GSV.

Onder leiding van Ref Lukens gingen we het veld op. We voelden ons gesteund door wat oude bekenden, zeg maar de huidige generatie superboertjes.

Na een beetje zoeken naar de juiste formatie, wist Thomas al redelijk snel het netje te vinden achter de doelman van de groenen. Zowel in de passing als in het verdedigen van de dichtstbijzijnde man ging het in de beginfase nog wel eens mis. Hadden ze naar het grote oranje alleen maar het eerste kwartier gekeken? Een onoplettendheidje aan onze zijde leidde tot de 1-1. Ook de filmploeg was nog niet helemaal scherp want we hebben niet alle goals kunnen vastleggen. Siebe, vandaag ‘the man of the match’, maakte met een strak schot de 2-1, maar wederom door een foutje achterin kwam Groessen weer gelijk. Na de time out kwam onze beste fase in de wedstrijd. 2 x Thomas en Duuk zorgden voor de afstand. We pakte Groessen vroeg aan op hun helft en vlogen er direct overheen. Dat was het plan. Groessen deed nog even wat terug en daarna scoorde Siebe de 6-3. Duuk maakte 7-3 en Roan maakte de 8-3.

En toen eigenlijk niemand meer wat kon zien, maakte Groessen nog 8-4. Klein smetje is dat het nog een klein beetje vervelend werd aan het einde van de wedstrijd. Ook voor de ref was het nog een beetje wennen, en met mannetjes die steeds mondiger worden, is het moeilijk om de boel strak te blijven leiden. De spelers van Groessen voelde dat ze het vandaag niet konden winnen, en verzandden in een stukje theater en wat onsportieve trekjes.

Dat mocht de pret niet drukken.

Op naar de volgende pot, uit naar DVOL in Lent, al over twee dagen. Het lijkt wel alsof we een interland week hebben…

Ciao