Overwinning tegen Basteom geeft aansluiting.

Na twee uit overwinningen was het nu weer de beurt om thuis te spelen en wel tegen opponent Basteom uit Steenderen/Baak. De eerste wedstrijd won GSV daar fortuinlijk en keeper Jelle wist toen nog een penalty te stoppen. De laatste tijd zit het GSV met het geluk niet mee want tegen Groessen en Doesburg waren de winstkansen aanwezig maar kreeg GSV toen de deksel op de neus. In de eerste minuut wist Daan de bal onvoldoende over de lange keeper van Basteom te wippen. Na 8 minuten werd er een onnodige vrije trap weggegeven en de bal werd via de muur van richting veranderd. En ja hoor, de bal verdween fortuinlijk in de verre hoek van het doel en gaf keeper Jelle het nakijken. Toch niet weer zo’n wedstrijd, zag je iedereen die GSV een warm hart toe draagt denken. GSV kreeg zeker 3 goede mogelijkheden om voor rust gelijk te komen maar ging allemaal net niet. Basteom kwam met een goede kopbal ook niet verder tot de ruststand van 0-1. Direct na rust gingen de koppen omhoog en werd er meer druk gezet. Uit een prima voorzet van Daan kopte Chiel diagonaal keurig de gelijkmaker in.

Er kwam weer beleving in het spel en ook steeds meer kansen. Delano en jeugd-invaller Daan Stevens hadden de mooiste kansen en ook andere Daan had pech in de afronding. Met nog 20 minuten op de klok wist Siebe Wieggers de bal in de bovenhoek van de goal te brengen waardoor deze bal achter de netbeugel vast bleef zitten.(2-1).

Basteom moest nu komen en het spel golfde op en neer. Een handsbal binnen de 16 meter werd niet bestraft door de verder prima leidende scheids.

Met nog redelijk wat blessuretijd was het eindsignaal toch een verlossing voor de thuisploeg.  

Klik hier voor een bijdrage van Dirk v/d Veen