Onfortuinlijk 5e elftal verliest thuis van SDZZ 3.

 Vorige week had Witheet een sabbatical, waardoor hij de uitwedstrijd tegen Loil 3 had gemist. Hij heeft inmiddels uit goed ingelichte bronnen vernomen dat deze gelijk opgaande strijd uiteindelijk beslist werd door twee voorzetten van Kees Kramp die door Loil zelf in het eigen doel gewerkt werden. Aangezien we al zo weinig scoren, kennen we eigen doelpunten van de tegenstander altijd aan één van onze spelers toe, dus staat Jordi nu op twee. We hadden ze ook op naam van Yannick kunnen zetten, maar ja, het moet nog wel enigszins geloofwaardig overkomen.

Witheet ergerde zich weer kostelijk deze ochtend.  Zo melde Jordi zich, ondank zijn twee treffers van vorige week, vlak voor aanvang af en dan kun je op je klompen natellen dat deze dag alles tegenzit. Zo zag hij op het nieuws dat Lars van den Berg in de vroege vlucht van Luik-Bastenaken-Luik zat, maar moest Witheet bij binnenkomst helaas constateren dat hij toch in de kantine zat. Willem heeft hem een tijd terug wel de aanvoerdersband ontnomen, maar hij blijft toch gewoon komen, gezegd moet worden dat sindsdien de resultaten wel sterk verbeterd zijn. Verder bleek dat Sven weer een terugval had, want hij vervalt weer in zijn oude gewoontes. Hij was deze keer weer eens door de wekker heen geslapen. Hij moet eens een voorbeeld nemen aan Witheet, die wordt altijd voor de wekker wakker, want die staat achter hem. Anders kan hij ook met de scheidsrechter bellen die voor deze wedstrijd aangesteld was, deze man was namelijk een uur voor de wedstrijd al aanwezig, dan ben je pas echt goed met je vak bezig. Trouwens, daar dachten vooral onze spelers na de wedstrijd heel anders over. Tot overmaat van ramp moest Bassie bij zijn niet favoriete onderdeel warmlopen al snel de brui aan Maarten geven, en wisten we niet wat onze Tobo tijdens de warming-up bekokhalst had, maar het leek op een kipkerrie probleempje, die hij echter, ervaren als hij inmiddels is, vlotjes over de afrastering wist te mikken.

Sven was gelukkig nog wel op tijd om te vlaggen en zo kon de leidsman stipt om 10:00 de wedstrijd in gang fluiten. Jeugdspeler Bram was in de eerste helft qua spel en inzet de opvallendste speler aan onze kant, zijn eerste voorzet werd door Jarik doorgekopt en Yannick kwam slechts twee teenlengtes tekort voor de voorsprong. SDZZ liet ook van zich horen en zien en na twee reddingen van Baco Ari volgde even later een hard laag schot van ver die Baco Ari nog wist te pareren, maar de rebound werd ongenadig hard binnen gepegeld (0-1). GSV kreeg daarna kansen op de gelijkmaker, Donny vond Nelus maar zijn puntertje was te makkelijk voor de doelman. Even later was het Nelus die breed legde op Jarik, die met een harde lage schuiver de doelman kansloos liet (1-1). Vlak voor de rust was er een onduidelijke situatie toen Baco Ari een lange bal leek te keren, maar vervolgens door een tegenstander ondersteboven gekegeld werd, waarna de bal in het doel caramboleerde. Wat wazig en met pijnlijke ribben moest hij en velen langs de kant, vervolgens constateren dat de scheidsrechter, als enige, het een geldig doelpunt vond (1-2). Toch had GSV de rust nog met een gelijkspel kunnen halen toen opnieuw Donny Nelus vond, die nu zijn schot gekeerd zag worden door de doelman, maar Yannick leek de rebound niet meer te kunnen missen, maar als zo vaak mist hij wat geluk en dus ook deze 100% kans. Bij Willem thuis staat al een tijdje een krat bier klaar voor Yannick als hij zijn eerste treffer voor het 5e elftal maakt. Ik vrees dat het bier inmiddels ver over de houdbaarheidsdatum is. Zo moesten we dankzij Yannick dus zonder bier en met een achterstand de rust in. Roel werd na rust in de spits geposteerd, omdat hij meerdere malen op de training  bewezen heeft dat hij dat goed kan, echter lukt dat blijkbaar alleen op de training. Tevens kwam Sil als linksbuiten de voorhoede versterken. Hij liet zich een paar keer goed gelden, niet met zijn snelheid natuurlijk, maar vooral met zijn fysiek, Waar had Witheet dat deze week nog meer gezien ?

 

We hadden in de tweede helft wat meer initiatief, maar wisten niet tot hele grote kansen te komen. Het rendement van de vele hoekschoppen en vrije trappen die we kregen was nihil, slechts een vrije trap van Jarik ging via een tegenstander net naast. Aan de andere kant voorkwam Aaron oog in oog met een tegenstander met een katachtige redding de beslissing in de wedstrijd. Ondertussen was Sven, getooid met grote bril vooral bezig met zijn directe tegenstander, die ook al voorzien was van zo’n modieus brilletje. Blijkbaar hadden ze beiden niet de juiste sterkte, want deze battle tussen Specsavers en Pearle bleef onbeslist, vooral omdat beiden zelden de  bal, maar vooral elkaar raakten. De scheidsrechter moest dan ook meerdere malen tussenbeide komen en hield een extra oogje in het zeil, maar zag daardoor niet dat bij een counter van SDZZ Kees resoluut de vlag in de lucht stak i.v.m. buitenspel. Van de leidsman mocht de aanval echter door en Baco Ari was kansloos bij de beslissende 1-3 ten faveure van SDZZ.  Volgende week een nieuwe kans tegen SDZZ, dan in Zevenaar.