O9-1:‘ Genieten van een vol weekend!’

In Engeland hebben ze een fantastische voetbaltraditie rond de feestdagen. Dat komt ongeveer hier op neer: om de twee dagen een volgende voetbalwedstrijd… om maar niet bij schoonmoeders aan tafel te hoeven zitten….Daar valt natuurlijk iets voor te zeggen… maar ons schema kwam aardig in de buurt dit weekend met 10 wedstrijden in twee dagen!

We begonnen op zaterdag met de opening van onze zaalcompetitie.

We traden aan in ons derde-tenue, ook wel ons champions-league tenue voor de vaste lezers van onze verslagen. Onze eerste twee tenues lagen al enkele dagen klaar voor een ander evenement…. daarover later meer!

Daar waar we vorig jaar als O8-1 team nog de titel wisten te pakken in de zaal waren we nu ingedeeld bij enkele goede bekenden uit hoofdklasse of uit het verre verleden (O7). We kunnen dus aan de bak deze twee zaterdagen in de zaal.

Als eerste stond het andere oranje uut duuven DVVO9-1 op de rol. In de beker hadden we ze nog verslagen en in de competitie was een gelijkspel het resultaat. Vandaag waren we eigenlijk heer en meester en mochten de oranjehemden blij zijn met de 0-2 nederlaag. Siebos en Thomas waren de doelpuntenmakers, waaronder deze kneiter van Thomas uit Giesbeek-Zuid.

Het juichen van Thomas staat helaas niet op de film, we verwachten dat deze ‘celebration’ volgend jaar te zien zal zijn in FIFA20!

De volgende opponent was groessenO9-1. Een zakelijke 2-1 overwinning was het gevolg  op deze ochtend. Siebe liet zien messcherp te zijn deze ochtend! Tweemaal was hij het eindstation.

Euhm trainer, wij bewaren onze doelpunten voor morgen,ok? Aldus spitsenduo Yuno en Iven. Euhm, zullen we dat niet doen? Gewoon ff vlammen vandaag! Onze derde tegenstander was DVC’26O9-1: bekende uit de hoofdklasse op het veld, destijds versloegen we ze met 16-1 in Giesbeek…. oooooooooowwwwwww dan! Ja nee zo werkt dat dus niet jungs. Yuno maakte zich even kwaad en zorgde voor de verlossende 1-0 waarna Roan en wederom Siebe de eindstand op 3-1 bepaalden!

Prima! Lekker bezig jungs… de laatste wedstrijd van de deze zaterdag was tegen OBWO9-1. Met een zakelijke 1-0 overwinning door een schuiver van Yuno konden we VROEG NAAR BED!

26 januari spelen we om de titel in de zaal tegen topfavoriet AVW’66. Topploeg uit de veldcompetitie en we gaan het ze proberen lastig te maken.

Jahaaa maar eigenlijk draaide het al weken maar om 1 dag. De dag van het JoerInternational O9-Tournament in Eindhoven!

We waren hier OP UITNODIGING aanwezig met 32 andere top-hoofdklasse teams uit België, Duitsland en Nederland. Een fantastische kans om ons te meten met het hoogste niveau…

Ok, jongens even zitten…: …jullie weten… wij hebben bepaalde voorkeuren. 020 daar worden wij niet blij van, DUITSERS…. idem dito. Alles hebben we uitgelegd, gejatte fietsen.. alles kwam naarboven. VERLIEZEN=GEEN OPTIE.
Nauwkeurig hebben we gespeurd naar beeldmateriaal wat het kinderbrein zou aansporen tot een bovengemiddelde inspanning:
 

Precies, we kunnen beginnen..SV HUSTENO9-1 is de naam:

De start van ons toernooi was er een welke we oprecht NOOIT meer zullen vergeten. Twee opdrachten vooraf: kies de kant met de wind mee en eis de aftrap op alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Check en check. Doe vervolgens net alsof je de aftrap neemt, stap weg…. en laat Jens hem ineens op GOAL JAGEN….

We hebben hem niet op film helaas want onze harde kern was nog druk in de weer met paraplu’s en andere randzaken… maar Jens jaagde hem vanaf de aftrap vol in het KRUIS, TEGEN DE MOFFEN! Jahaaa ontlading! 1-0 voor binnen 2 seconden!!

We lieten geen spaan heel van onze Oosterburen. Huilend en gedesoriënteerd liepen ze over het veld… door WEDEDROM SIEBOS (messcherp he trainer..?) en drie keer IVEN (ik zei toch dat ik ze voor vandaag bewaarde) werkten we aan ons doelsaldo: 5-0! Zie onderstaand enkele van deze goals:

We hadden vandaag ook een stagiair bij ons, Moon Soumokil. Hij wou graag eens in de keuken kijken bij ons team, wij zijn de beroerdste niet en hebben hem vandaag alle ballen laten ophalen tijdens de warming-up. Dit deed hij buitengewoon verdienstelijk. Moon bedankt, gozer.

Volgende poulewedstrijd! Jahaaa wederom een interland! We hebben elke speler minimaal drie Belgenmoppen laten instuderen om de tegenstander te intimideren… ze kwamen ergens diep uit de Ardennen, WarzwilderwaldO9-1 of zoiets.

Nou, we konden aan de bak in ieder geval… we werden ver teruggedrongen door onze ‘Belgischevriendenmetdikkefrietvingers’…. 1-0 achter! Daar was eigenlijk weinig op af te dingen. Gaandeweg de wedstrijd kwamen we beter en beter in ons spel. Uit een van de kansen was het Iven die ons terug in de wedstrijd bracht: 1-1! Een gelijkspelletje is zo slecht nog niet… het is bijna tijd. ‘WILLEN DE VOLGENDE PLOEGEN ZICH GEREEDMAKEN…!’ ……… laatste minuut: BAM 2-1 voor de Belgjes…. zonde zonde zonde!

Dit zorgde voor een ander perspectief voor de laatste poulewedstrijd : VV DE MEERNO9-1. De grootste AMATEURVERENIGING VAN NEDERLAND… jaiks…. deze gassies uit UTREG laten zich niets vertellen.. we zullen hier in meemoeten en ons niet de kaas van het brood laten eten!  Alleen de winst zou ons de 2e plek in de poule bezorgen..! Het werd een geweldige gelijkopgaande wedstrijd met volop spanning want de tegenstander moest een punt pakken voor de 2e plek.

Doorgaan Roan… op Iven… tikke breed en dan doet YUNO DIT:

Snoei, en snoeihard tegen de touwen jagen!! 1-0!!

In de volgende fase hadden we enkele goede kansen op de 2-0, zoals deze van Jens:

Maar ook de MEERN kreeg kansen, maar wij hadden TYGO!!

10-9-8-7-6……. er werd al afgeteld aan de zijkant….
De behendige spits van de MEERN, wurmt zich langs drie Gsv-jongens en krijgt de bal wonderbaarlijk knap langs Tygo: 1-1….. ai ai ai ai.

De derde plek in de poule is het gevolg. Vervolgens spelen we in de kruisfinales om plek 17 tm 24. We verliezen beiden kruisfinales met 1-0, we strijden voor elke meter maar krijgen de bal niet meer voorin.

De koek is op.

Uiteindelijk verliezen we de finaleronde terecht met 4-0 tegen vv Brandevoort. Geweldige ervaring tegen kwalitatief enkele topploegen en we waren dichtbij een stunt, de 24e plek is een mooi resultaat na een leuke dag!

En waar sluit je zo’n dag dan af?JUUUUUUUST

LTRRRRRRRRRRRRRRRRRRR