O8-1: ‘wint ook ruim van superboeren SJO HMC’17’.

Diep weggestopt in de Achterhoek wonen de jongens en meisjes van SJO HMC’17. Een combinatie van Marienvelde en Harrenveld zo is ons uitgelegd deze ochtend. Het land van ‘opknappn’, ‘brommers kiekn bej de fietsenstalling’, ‘D’ran’ en de ‘superboeren’ natuurlijk! Ze deden hun naam eer aan… met opgestroopte mouwen ramde ze dat ding een knap end noar veuren. Een lastige tegenstander, ze hadden 4 x gewonnen en slechts 1x verloren. Laten we beginnen bij het begin..

Voordat we konden beginnen mochten we eerst nog even langs onze huisfotograaf voor een COMPLETE GROEPSFOTO. De vorige keer ontbrak spits Yuno. Jens was vandaag de gelukkigste met de getallen en mocht de gele aanvoerdersband om arm schuiven.

Je voetbalcarrière bij GSV kun je eigenlijk pas een carrière noemen als je ooit een wedstrijd gespeeld hebt onder leiding van onze eigen Pierlugi Colina, Wili Ten Haaf. Onze aangewezen scheidsrechter had een beetje pijn in de buik en de hoogste baas himself was er klaar voor.

Zoo we konden eindelijk beginnen aan waar we allemaal zoveel zin in hadden… de wedstrijd. We begonnen in een iet wat verassende opstelling… ons spitsenduo Iven & Yuno mochten eens rustig op het bankie beginnen. Dit gaf de ruimte voor anderen om eens voorin hun kwaliteiten te tonen. En dat hebben we geweten!

Bij de eerste time-out na 10 minuten, onder geruime publieke belangstelling, stonden we al met 4-0 voor. Onder andere Jens, Thomas en vooral Tygo schoten met scherp. Waar Tygo zijn sympathie voor Dirk Kuijt nooit onder stoelen of banken steekt was een vergelijking met Roy Makaay (https://m.youtube.com/watch?v=l2Edeju1Nsc) meer op zn plek geweest. Als een waar fantoom dook hij steeds op de juiste plek op, koelbloedig afrondend. Meerdere keren stond keeper Remco met snelle spelhervattingen aan de basis van deze goals.

In de fase hierna werden een beetje overmoedig en dachten we al slalommend van achteruit tot scoren te komen. Daar dachten de superboeren anders over! Ze gaven ons een koekie van eigen deeg en straften dit hard af. Met een 4-2 voorsprong gingen we de rust in.

Vanaf de rust lieten we zien over veel power en ‘voetbal’ te beschikken. Met Roan en Siebe als aanjagers en onze beweeglijke spitsen dreven we de tegenstander tot wanhoop. We stuurden SJO HMC’17 uiteindelijk met 14-3 terug naar de fietsenstalling.

De topscorers van vandaag:
Tygo4

Iven2

Jens1

Siebe2

Yuno2

Roan1

Thomas2
Volgende week komt hekkensluiter MVR-O8-2 op bezoek in Gies…

TOT DAN!