O13-1: ‘Tikt koploper Eldenia tureluurs..!’

….maar verliest met 4-5 na een 4-1 voorsprong…. ‘. Maar dat zou een wel erg slecht kop zijn voor op de website in een historisch GSV-weekend. Dus we richten ons graag op de positieve kanten van deze zaterdag!

Voorafgaand op de zaterdag wisten we dat we een zware dobber zouden gaan krijgen tegen koploper Eldenia. Gezien de stats op de ranglijst zagen we veel doelpunten voor… maar ook veel goals tegen voor een koploper. Daar liggen dus zeker wel kansen voor ons!
Coach Moon had het team op scherp gezet en we begonnen in een 4-2-3-1 opstelling. Juist; net als de aanstaande terechte dominante eredivisie-kampioen!

We trapten af onder leiding van de heer E. Schierboom, emotie- en foutloos dirigeerde hij het spel.

In een wervelende eerste helft stalen we de harten van de vele toeschouwers op Sportpark ‘De Does. We kregen niets van wat we van te voren hadden verwacht, maar ALLES waar we op hadden gehoopt!
Van de opbouw tot aan het drukzetten.. alles verliep boven verwachting. Door doelpunten van Siebe, Duuk en tweemaal Iven door prima team/ samenspel stonden we binnen 25 minuten met 4-0 voor!
Onze verdediging stond als een huis, want het was niet zo dat ze niks te doen kregen. Eldenia had namelijk Lieke Martens2.0 op het veld staan, deze dame liep menig speler van ons de vernieling in..en vlak voor rust leverde dat de 4-1 op voor Eldenia.

In de rust waren we er dus nog niet helemaal gerust op dat deze pot al binnen was!

En dat bleek 10 minuten na rust niet geheel onterecht… daar waar de onzen al met hun hoofd bij het rood-witte feest op zondag leken te zijn… deden de zwart-witte er nog een schepje bovenop!
Omdat de bal naar voren rammen niet in het DNA zit van dit team. rook Eldenia bloed en dat deden ze goed. De bal werd een aantal maal simpel ingeleverd , tikkie breed en hangen…x4.  Binnen no-time stond het 4-5! Jaiks!!
Maar niet opgeven zit gelukkig ook in ons DNA! En dus gingen we er nog eens goed voor zitten om er weer een wedstrijd van te maken. Dat lukte ….mede doordat Eldenia met 10 man kwam te staan na een aanslag op een van onze enkels.

We creëerden nog enkele prima kansen maar het geluk ontbrak in de eindfase. En zo zat er niets anders op dan Eldenia te feliciteren met de overwinning en ons klaar te maken voor de zondag! Het ging namelijk nergens anders over… : ZONDAG!

Voor , tijdens en na de wedstrijd: hoeveel fakkels zullen we meenemen? Wie vindt jij de beste speler van het eerste?! Hoop jij ook dat Delano gaat scoren? Zou Chiel een Feyenoord-shirt onder zijn GSV-shirt gaan dragen? Zal ik Daan zijn wedstrijdshirt vragen…?

Met een rood shirt en open mond stonden de jongens en meiden van de O13  na de wedstrijd te kijken naar hun helden, wachtend op een boks of high-five! Een mooie ontknoping na een top-weekend.

WE FELICITEREN GSV-1 MET HET KAMPIOENSCHAP, OP NAAR DE DERDE KLAS!