O13-1: ‘Krijgt spelregelles maar verslaat Angerlo Vooruit in derby!’

Familiebanden, verweven vriendengroepen.. oude klasgenoten. in vrijwel ieder Gies gezin zijn er wel linkjes te vinden naar dat dorp een stukje verderop. De gedachten gaan al snel terug naar vervlogen tijden.. uitgevochten derby’s in de zaal of op het veld en vooral degene met een succesvolle afloop staan nog scherp op het netvlies. Vaak met veel gezelligheid achteraf.

Met de fiets?!! Ja, klopt… met de fiets. Dit weerhield zelfs de geblesseerde Hanna niet om aan te haken, deze potjes wil je niet missen! Tradities zijn er om in stand te houden, dus togen wij op ons stalen ros in alle vroegte op zaterdag richting Angerlo. Trainert Chris was vandaag afwezig.. dus trainer Moon a.ka. Next-gen-Wiel-Coerver kon zijn kappen en draaien warming-up weer naar hartelust uitvoeren.

 

We begonnen in een ultra-aanvallende 3-4-3 opstelling. De ranglijst vooraf leerde ons dat Angerlo de trotse bezitter was van de rode lantaarn… leek ons dus een prima plan om deze maar gelijk eens flink in de fik te zetten!

Beetje gespannen.. beetje.. het viel ons gelijk op: Pa Shiva wist niet wat hij zag.. je zag het hem denken ‘DÍT is (wel) de beste linkerkant van Nederland…!’. Jahaaa en wel van lathumse makelaardij.. linksback Sanne en linksbuiten Thomas waren een onvermoeibare tandem. Iske liet zien een snelle leerling te zijn en liet haar voeten spreken met fraai one-touch-play. Jens was een plaag voor zijn directe tegenstander en liet deze keer op keer zijn hielen zien. We drukten Angerlo terug op eigen helft en gebruikten ons overtal op het middenveld uitstekend. We creëerden enkele prima kansen, tweemaal was Iven het eindstation waarbij Sil en Siebe de assists voor hun rekening namen.

We werden vervolgens een tikkie overmoedig en vergaten dat het niet zo handig is om met 8 spelers tegelijk naar voren te rennen.. het tekende ons enthousiasme. Zo gaven we Angerlo de kans om toch met de kop omhoog aan de thee te gaan met een 1-2 ruststand en hoop te houden op een remontada.

In de rust kreeg het team het ene na het andere compliment voor de geleverde aanvalslust. Joia, Lua, Duuk en Dean konden niet wachten om ook hun aandeel te hebben.

We hebben het niet allemaal meer in de juiste chronologische volgorde, want er gebeurde zo ontzettend veel deze 2e helft.. feit is….kans op kans wisten we te creëren, kans op kans wisten we te missen! Keeper Tygo en laatste man Gernot Lukens konden hun ogen niet geloven!

Vervolgens kregen we de kans om de wedstrijd op SLOT (..) te gooien vanaf 11 meter….

Het moet een opmerkelijk tafereel geweest zijn voor de neutrale toeschouwer … 4 trainers, 1 scheidsrechter.. 10 minuten in gesprek over een spelsituatie.. De keeper raakt de bal, ontstaat dan geen nieuwe situatie? Uiteindelijk bracht GOOGLE uitkomst en werd besloten de goal af te keuren. Feit is: het is nog steeds spannend! Jaiks!

Onze manier van spelen vraagt veel energie en de wissels brachten uitkomst. Met een frisse wind behielden we de druk. Joia en lua waren naast onafscheidelijk ook nog eens onvermoeibaar.. duel na duel werd gewonnen. Fox in the box Duuk zorgde voor een continue  dreiging zoals we hem kennen. Dean, klein van stuk… maar oioioiii pakt u pen en papier… en noteert u zijn naam; deze jongen kan ballen.

Door een goal van Siebe (Siebos voor intimi) dachten we de wedstrijd in het SLOT te gooien. Toch weigerde Angerlo te capituleren.  Zelfs Tygo Wellenreuther moest aan de bak om een zekere 3-3 te voorkomen! Wat een save. Uiteindelijk bracht Thomas verlichting met de 2-4 en kon het feest beginnen!

 

We hebben de aansluiting naar de bovenste ploegen te pakken en verheugen ons op de komende clashes.
Speler / speelster van de wedstrijd? We konden niet kiezen en daarom een duo. Roan; ons cement tussen de stenen. En Mirthe, deze dame speelde een dijk van een wedstrijd.

Ltrrrrrrr