“Nieuw JO11-1” verliest eerste bekerwedstrijd, maar is een team in opbouw!

Rommelig,zo kunnen we de voorbereiding op het nieuwe seizoen wel noemen. Een transfer die geen transfer werd, spelers op proef die uiteindelijk toch in een ander team terecht komen. Afscheid van oude bekenden en verwelkomen nieuwe spelers.

Maar uiteindelijk was er dan toch een team samengesteld waarvan de basis bestond uit de JO10-1 van vorig seizoen inclusief de trainers.

Voor een volledig overzicht: https://gsv38.nl/pupillen/jo11-1/

We hebben dus helaas afscheid moeten nemen van onze dartele sloper Lua en blok beton Vera. Heel veel succes bij de JO10-2 dames!!

Naast de rommelige voorbereiding waren er ook de geruchten van spelers die op de avond voor deze belangrijke wedstrijd in de lokale discotheek waren gesignaleerd. Geruchten die iets te hardnekkig waren om genegeerd te worden.

Maar goed uiteindelijk word het vanzelf de wedstrijddag. Voor vandaag stond thuis de bekerwedstrijd tegen SC Doesburg op het programma. Het team moest het doen zonder Sanne, die andere verplichtingen had, en Sam vanwege een blessure. Heel veel sterkte Sam! En daarmee waren we ook gelijk door de reservespelers heen.

Alsof de spelers dit meenamen in de wedstrijd begonnen ze erg voorzichtig. Doesburg maakte daar gretig gebruik van door gelijk druk te zetten. Dit resulteerde niet gelijk in kansen voor ze, temeer daar Mats en Hanna wel scherp waren. Mats die verdedigde strak en Hanna liet zien dat de extra keeperstrainingen hun vruchten hadden afgeworpen. Maar uiteindelijk werd de ban gebroken en kwam Doesburg op een 3-0 voorsprong voor we iets terug konden doen. Emilio wist het net te vinden 1-3. Echter deed dat Doesburg niets en gingen ze door met scoren om uiteindelijk met een 1-8 de rust in te gaan. Af en toe kwamen we er wel gevaarlijk uit, maar Emilio en Thijmen hadden net niet het geluk wat Doesburg wel leek te hebben.

De strijd om de titel speler van de eerste helft ging tussen Mats, die fel aan het verdedigen was en Hanna, die met enkele prachtige reddingen de score beperkt wist te houden. De doorslag kwam toen ik een g intoetste op mijn telefoon en auto aanvullen als suggestie gaf goede redding van Hanna.

Dat de strijd om deze ere titel tussen een verdediger en de keeper ging was exemplarisch voor de eerste helft.

Het begin van de tweede helft schepte niet gelijk de verwachting dat de trainers de spelers op scherp hadden gekregen. Thijmen en Jacinto scoren net niet en Hanna moet wederom handelend optreden. Doesburg weet weer te scoren stand 1-9. Maar toen brak Thijmen door op rechts, komt tot een voorzet die door Emilio vol op zijn dijbeen word genomen 2-9. Niet veel later word er gerommeld voor de goal van Doesburg en met 5 tegenstanders om zich heen is Emilio dan altijd op zijn best. 3-9. Door Thijmen en wederom Emilio word de stand 5-9. Er word al gesuggereerd dat er iets meer in de ranja zat dan alleen water en siroop. Dit team leek totaal niet op die van de eerste helft. Er begint hoop te komen en je voelt de ongerustheid bij Doesburg groeien. Zou het dan toch nog goed komen? Nee helaas niet, ondanks dat we veel beter speelden dan in de eerste helft wist Doesburg toch nog 4 keer te scoren. Het vernieuwde vertrouwen was goed zichtbaar bij Doesburg toen hun nummer 2 alleen afstormde op Hanna en probeerde achter zijn standbeen langs te scoren. Maar met zulke frivoliteiten hoef je bij Hanna echter niet aan te komen die had de bal gewoon klemvast. Eindstand 5-13.

Ondanks goed spel van wederom Hanna en Mats, maar ook Thijmen gaat de titel van speler van de 2e helft naar Emilio met drie doelpunten.

Maar als we zo blijven voetballen als in de tweede helft dan gaan we nog een leuk seizoen tegemoet. Te beginnen met volgende week uit tegen SC Rheden, de tweede wedstrijd in onze beker poule.