Midweekse wedstrijd JO10 in de slotseconden pas beslist.

Een midweekse speeldag. Waar de stemmen afgelopen zaterdag nog opgingen dat de wedstrijd misschien te vroeg was voor de spelers kon daar op deze woensdagavond geen sprake van zijn. 18:30 was de aftrap. Het andere voordeel van een midweekse speeldag was dat we hierdoor weer in staat waren Rowen in de selectie op te nemen. De Folkert Velten van GSV JO10-1, oftewel een goeie speler met helaas een beperkte beschikbaarheid. Maar vandaag mochten we hem weer aanschouwen op eigen veld tegen RKHVV JO10-6.

Aangezien we volgend seizoen 8 tegen 8 gaan spelen was er vanavond gekozen om er alvast een beetje in te komen met een 7 tegen 7 opstelling, in plaats van 6 tegen 6.
Of het daardoor kwam zullen we wel nooit weten maar de eerste helft weigerde te ontbranden. Het belangrijkste was een wedstrijd binnen de wedstrijd, namelijk wie kan het vaakst zijn veters strikken. Regelmatig moest de scheidsrechter het spel even stil leggen voor een speler die zijn veters moest strikken. De veterstrikwedstrijd is uiteindelijk overtuigend gewonnen door RKHVV. 3-9 was de uitslag. In de reguliere voetbalwedstrijd daarentegen was het na de eerste helft 1-0 voor GSV. Een mooi genomen vrije trap van Mats eindigde tegen de touwen. Verder was er weer een mooie voorzet van Sanne te zien,Dylan die net niet scoorde, moesten we bijna Lua weer op het scoreformulier zetten, ware het niet dat hun keeper de bal nog net tegenhield en schoot Mats weer geregeld uit zijn slof met een snoeihard schot. Echter het moment van de 1e helft gaat naar Niels. In de counter kwam een speler van RKHVV alleen op Niels af, en waar het publiek riep om uit te komen bleef Niels stoïcijns staan en dat was de juiste keuze en dus 1-0 en niet 1-1.
De eerste indruk van de 2e helft was dat we door gingen met waar we de 1e helft mee geëindigd waren, maar toen ging het ineens los. Sam kwam langs de zijkant opstomen, kapte nog 2 tegenstanders uit en schoot op doel. Spijtig genoeg tegen de keeper, echter kon uit de rebound toch nog gescoord worden en voor het eerst dit seizoen deed Hanna de tribunes ontploffen!! 2-0 voor GSV. Helaas was er voor achter over leunen geen tijd. RKHVV kreeg een penalty vanwege een hands bal van GSV. Jammer genoeg moest Jacinto, die de keeperspositie in de 2e helft had overgenomen van Niels, de bal uit het net vissen om dit even later na een regulier doelpunt van RKHVV nogmaals te moeten doen. Stand 2-2. Maar zoals wel vaker beschikken we over veerkracht en dankzij doelpunten van Sam en Mats kwamen we weer 2 punten voor op 4-2. Echter hebben we kennelijk niet de exclusieve rechten op veerkracht want ook uit Huissen was er een voorraadje meegenomen en eerlijk is eerlijk zij maakten 2 erg mooie doelpunten. Weer gelijk dus. En zo was een langzaam begonnen wedstrijd dus toch nog echt spannend geworden. Als kers op de taart scoorde Mats de winnende in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. 5-4 gewonnen.
Ook de 2e helft had weer enkele nominaties voor de actie van deze helft. Rowen die zijn been tussen een aanval van RKHVV krijgt, Mats die een intrap bijna op het hoofd van Niels legt, natuurlijk het doelpunt van Hanna, maar het moment was de opbouwende actie van Sam waar Hanna uiteindelijk uit kon scoren. Prachtig voetbal om te zien.
Over anderhalve week uit tegen ‘t Peeske in Beek waar we dit seizoen afsluiten. Nog 1 keer knallen.
En mocht je denken Folkert wie??? klik dan hier.