Meiden GSV’38 naar Oranje Leeuwinnen in het Gelredome

Dinsdagavond j.l. hebben alle voetballende meisjes van GSV’38 genoten bij de interland van de Oranje Leeuwinnen in een op papier uitverkocht Gelredome.
In een volgepakt en sfeervol stadion wonnen de ‘Oranje Leeuwinnen’, onder het toeziend oog van onze GSV’38 meiden, met 4-1 van Slovenië en behield daarmee de ongeslagen status in de kwalificatiepoule met 18 punten uit 6 wedstrijden. Dit allemaal in het kader van plaatsing voor het EK 2021 in Engeland, wat een formaliteit lijkt te worden.

Een tijdje terug kwam Peter van Amstel, Technisch Jeugdcoördinator bij de KNVB, met het mooie voorstel bij het Jeugdbestuur om wederom met alle meisjes bij GSV’38 een interland van de Leeuwinnen te bezoeken.
Eerder dit jaar, begin april waren we ook al te gast in het grootste theater van Nederland om de oefeninterland tegen Mexico te bekijken, toen een 2-0 winst voor de Leeuwinnen in de oefencampagne richting het WK in Frankrijk, die uiteindelijk in de finale werd verloren van het oppermachtige Brazilië.

Na een inventarisatie van het Jeugdbestuur bleek de belangstelling onder de meiden weer groot te zijn.

Om 18.30 uur vertrokken 14 enthousiaste, goed gemutste meiden met hun begeleiding t.w. Moninca, Gerwin, Gerald, Shiva en een campingfotograaf richting het Gelredome, voor vele een droom om hun heldinnen weer live te zien spelen.
Peter van Amstel had zelf ook nog een zware delegatie prominente voormalige Giese strijders uitgenodigd om dit schouwspel eens live te aanschouwen…al met al waren we met een grote groep aandachtig toeschouwer.

Dan de tegenstander van heden deze avond… Slovenië!….wat kunnen we daar over vertellen?
Slovenië, officieel de republiek Slovenië (Sloveens: Republika Slovenija), is een land in Midden-Europa aan de zuidrand van de Alpen, en is lid van de Europese Unie. Het wordt begrensd door Oostenrijk in het noorden, Italië en de Adriatische Zee in het westen, Kroatië in het zuiden en oosten en Hongarije in het noordoosten. Het land is klein, dichtbebost en bergachtig.
Het land telt 2 miljoen inwoners en staat op de FIFA ranglijst op de 58e plaats….op papier een walk-over dus…

De eerste helft leek het allerminst een makkelijke avond te gaan worden, Slovenie bleek toch nog behoorlijk stug en kwamen er bij vlagen aardig uit . Nederland keek zelfs tegen een achterstand aan door een amateuristische communicatiefout tussen Dominique Bloodworth en keepster Sari van Veenendaal.

Door twee rake strafschoppen van Spitse kwam Nederland weer op voorsprong. En nadat Vivianne Miedema eerst met het hoofd, daarna als eindstation fungeerde van een spaarzame goede aanval werd de eindstand al gauw bepaald op 4-1.
Gelukkig had Nederland de beschikking over van de Sanden, die werkelijk heeeeel hard kan rennen…. en een welverdiende wissel kreeg aangeboden. Trots en applaudiserend liep ze langs de volgepakte tribunes, er werd volop terug geapplaudiseerd vanaf de tribunes voor het harde rennen…dat moet wel, wat een goede voorzet hadden we vanavond niet gezien!

Zelfs Legend Jan Wieggers, onlangs nog kampioen geworden met het 45+ team…keek vol verbazing richting de zijlijn naar een paraderende van de Sanden.

Nadat Shiva nog even een laatste glimlach gaf aan de afscheidnemende Sloveense vrouwen voor hun bijdrage deze avond, namen wij ook afscheid van het grootste en mooiste theater van Nederland om ons weer richting Giesbeek te verplaatsen.


Al met al een zeer gezellige avond die de meiden van GSV’38 niet snel zullen vergeten. Onze dank gaat dan ook uit naar Peter van Amstel voor deze mooie geste!

Klik hier voor een kleine sfeer impressie van een mooie avond.