KNVB, De Graafschap en Vitesse scouten op sportpark De Does.

Onze spelers uit onze jeugdteams blijven niet onopgemerkt! Met gepaste trots kunnen wij melden dat diverse spelers uit  de JO10-1, JO11-1 en de JO12-1 de laatste maanden zijn gescout voor KNVB-activiteiten of voor proeftrainingen bij een Betaald Voetbal Organisatie, in ons geval praten we dan over De Graafschap en Vitesse.
De scouts kwamen op ons sportpark meerdere spelers bewonderen vanwege hun/haar specifieke kwaliteiten,niet alleen de jongens, maar ook enkele meisjes stonden in de belangstelling.
Echter vooralsnog kreeg een drietal daadwerkelijk een uitnodiging in de bus voor proeftrainingen en/of stageperiode.

Lotte Dekkers

De KNVB timmert had aan de weg om het meidenvoetbal op de kaart te zetten. Lotte Dekkers, speelster van de JO12-1 was gescout als jong talent, wat past binnen het Jeugdplan meidenvoetbal van de KNVB. Het is de bedoeling dat Lotte extra training krijgt bij de KNVB naast haar gewone trainingen bij GSV’38, om zo het talent was ze in haar heeft verder te ontplooien naar een hoger niveau.
De Meidenvoetbalschool, een gezamenlijk initiatief van GSV’38, Angerlo V. en HC’03 past precies in het plan van de KNVB om speelsters iets extra te bieden.
Door de KNVB Oost was Lotte uitgenodigd om samen met leeftijdsgenoten van andere verenigingen deel te nemen aan een training in het “stadion” van AGOVV te Apeldoorn.

Iven Verhoef

Iven betrad met toch wat knikkende knieën in september van het vorige jaar het reusachtige mooie trainingscomplex van Vitesse op Papendal voor een regionale talententraining.
Na een onwennige eerste training waar hij zijn ogen uitkeek, gooide Iven de daaropvolgende trainingen het roer om en kwam daarbij beter in zijn element.
Na de eerste drie trainingen kwamen er nog wat geplande toernooien met louter getalenteerde “straatschoffies” uit de Arnhemse wijken, ook daar hield Iven zich staande, wat resulteerde in een “contractverlenging” met tien extra trainingen met aansluitend nog twee toernooien als toegift….

Na de “contractverlenging” bij Vitesse kwam ook het scoutingsapparaat van De Graafschap zich melden om daar met de echte leeftijdsgenoten van de JO9 enkele trainingen af te werken.
Na drie trainingen werd er nog een oefenwedstrijd gespeeld en was ook De Graafschap overtuigd van de kwaliteiten. Inmiddels worden de extra toegekende vier trainingen afgewerkt….

Yuno Soumokil

En dan Yuno….voor Yuno was er tot voor kort maar één club…Vitesse! Overigens niet alleen Yuno, maar de gehele familie Soumokil ademt geel-zwart…van dekbedden, slippers, tassen, trainingspakken…tjaa meer details laten we maar even achterwege. Waar zijn grote vriend Iven wel een uitnodiging ontving van ZIJN club Vitesse, bleef het rond Yuno rustig,heel rustig.
Yuno bleef zoals altijd hard werken en geloven in zijn kunnen, en wanneer de koning van de assist binnen de JO10, zelf ook nog op fraaie wijze weet te scoren….dan is het een kwestie van tijd.

Geen geel-zwarte gekleurde envelop, maar een zebra gestreepte blauwe envelop met daarin de uitnodiging voor stagetrainingen bij De Graafschap Jeugdopleidingen!
De eerste zin in de brief had de Hoofd Jeugdscouting achteraf beter achterwege kunnen laten, want echt blij was deze deze kleine getalenteerde assist koning in eerste instantie niet!
Ook Yuno had op Sportpark De Bezelhorst een moeizame start en heeft inmiddels zijn eerste drie trainingen afgewerkt en 2019 met succes afgesloten! Binnenkort zal er op het trainingscomplex van De Graafschap worden gestart met een vervolg reeks aan trainingen voor een selectieve groep JO-10 spelers….en “superboer” Yuno is daar bij!