JO9-1: ‘ Zet DVV O9-1 opzij in kermis-bekerkraker!’.

Jahaaa de traditionele kermiswedstrijd stond vandaag op het programma! Altijd toch wel erg prettig om deze in winst om te zetten, om een bult gezeur in de tent voor te zijn. Al zou dit niet gemakkelijk worden wisten we, we mochten aantreden tegen een goede bekende van ons: DVVO9-1.

De ontvangst was prima, veldje lag er prima bij, zonnetje, opa’s & oma’s  en ouders langs de lijn… alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal! Toch brengt DVV-uit een bepaalde emotie naar boven bij sommigen… waren het vorig jaar de shirts… nu waren de keepershandschoenen onvindbaar! Wat een tumult deze ochtend, maar het kwam allemaal weer in orde voor de aftrap.

Ook Jens was erbij, een ingesproken boodschap vanuit Helsinki bracht alle energie naar boven om te gaan vlammen vandaag.

Zoals het een echt top-team betaamt hebben wij ook een Europa-Cup-tenue. Speciaal voor onze cupwedstrijden. Dit ‘derde tenue’, naast ons traditionele rood-wit en FOXIE-uittenue zal snel bij de officiële GSV-merchandisepunten verkrijgbaar zijn.

Ook ons programma doet ‘Europees’ aan, midweeks speelden we een oefenwedstrijd tegen DIERENO9-1. Een fysiek sterke tegenstander, aan ons de taak om hier onderuit te voetballen. Dit lukte af en toe goed maar ook vaak iets minder. Door het gebrek aan duelkracht was het een matige generale: 5-6 verloren.

Een slechte generale zorgt vaak voor een scherpe uitvoering!! Zo ook vandaag gelukkig. We begonnen goed , onder aanvoering van el capitano ( was het scherpst met het getal onder de 10;)) Siebe Schaars vonden we vaak de vrije man.

Een 1-1 ruststand was het gevolg. In deze eerste helft waren we af en toe nog onzorgvuldig en ramden we tegen onze stijl in vaak blind noar veuuuuren… in de laatste fase van de wedstrijd lieten we zien waar we toe in staat zijn.

Het was maar goed dat er geen flitspalen langs de lijn stonden. We kwamen er een aantal keer flitsend en razendsnel uit resulterend in een aantal prima goals!! Zaak was de marge vast te houden want ook onze tegenstander kreeg mogelijkheden.

Met een 4-7 overwinning beginnen we ons Cup-avontuur meer dan prima. Topscorers vandaag: Roan & Siebe 1, Yuno 2, Iven 3.

Op naar volgende week, weer een cupkraker: thuis 9.00u tegen SMLO9-1. Ook een goede bekende, vorige keer verloren we nipt door een haperende VAR. Dat belooft spektakel, tot dan!

Prut, laterrrrrrrrrrrrr