‘JO9-1 wint in spektakelstuk van gigant ESA in Rijkerswoerd’

Het is toch lastig… de jongens eerst moeten uitleggen dat we toch echt alleen tevreden konden zijn met niets minder dan de winst…….Als ze vanaf woensdagavond alleen maar kuddevolk hebben zien juichen na een gelijkspel…

Zooo… eerst maar eens terug in de tijd. Want de afgelopen twee wedstrijden hadden we ruim verloren van AVW & DZC. Een periode met enkele afwezigen door ziekte en weekendjes weg leerde ons dat we op dit niveau op zn minst compleet en scherp moeten zijn om mee te kunnen in deze hoofdklasse.

Vandaag waren we in ieder geval compleet! We mochten onze borst nat maken want we speelden tegen de kampioen van de hoofdklasse (O8) van voor de zomer: ESA-O9-1. Een vereniging met 7 O9-teams en een ploeg met individueel enkele uitzonderlijke voetballers! Jahaaa van dit soort uitdagingen houden wij wel!

Hopelijk konden de boys het beste uit zichzelf naar boven halen. Het was de allerlaatste wedstrijd van deze competitie, we konden VOL GAS!

We begonnen vandaag in de volgende opstelling:

Tygo

Deze jongeman stond weer een halve wedstrijd op de middenlijn met de bravoure van Ederson om alle diepe ballen onschadelijk te maken. Maar dit was gek genoeg NIET waarmee hij zich onderscheidde… met enkele fantastische reddingen hield hij ons op de been tijdens deze wedstrijd. Absoluut zijn beste wedstrijd van dit seizoen!

Verdediging:
Jens

VVVVROEMMMMMM: …..Spijkerharde tackel … opstaan…. sokken optrekken… tegenstander een handje geven…. tegenstander helpen zijn tranen te drogen… en DOOORRRR! Verdedigen en de juiste keuzes aan de bal maken, het gaat hem net als MARQUINHOS, allemaal prima af!!

Thomas

Tja…. laten we het er maar op houden dat je van goede huize moet komen om in ons team met dit soort voorkeuren weg te komen.. nou dat komt deze wervelwind!! Deze jongen zou 100% de wedstrijd zonder nietjes in zn hoofd hebben afgemaakt, bikkel! Dat kan Taglia-dinges niet zeggen. Kwam in de 2e helft helemaal los met zijn rushes naar voren, zijn tegenstander moest aan het zuurstof.

Middenveld punt naar achteren:
Roan

Het cement tussen onze stenen. Onmisbare schakel in ons team, hij is overal waar je wil dat hij moet zijn.. net als FERNANDINHO! Ennn jahaaaaa gewoon weer op het scoreformulier!

Middenveld met de punt naar voren:
Siebe (Siebos voor intimi)

Deze jongen vergelijken met helden van nu kan…… maar niet als er iemand is met hetzelfde DNA. Deze ‘witte NWANKWO KANU’ is bij vlagen ONNAVOLGBAAR! Voor de jongere lezers; zoek maar eens op YouTube hij maakte furore in de TOP bij Arsenal en Nigeria.. daar past deze slalom van onze Siebos prima tussen!!

Aanval:
Iven

De verdedigers van de tegenpartij kwamen handen en voeten te kort om hem af te stoppen vandaag… zelfs naschoppen kon hem niet deren. Scoorde met zijn handelsmerk, a la PAULO DYBALA, een curler in de verre kruising!

Yuno

Een surplus aan techniek koppelt hij aan een ongekende mentaliteit om te werken voor het team. Zo ook vandaag!! Hij heeft de oplossing al gezien voordat hij de bal krijgt.. en net als ANTOINE GRIEZMAN viert hij zijn goals met supermegavette fortnite-MOVES!

We begonnen redelijk aan de wedstrijd. Als je keeper de uitblinker is, is dat leuk voor hem…. maar vaak niet het spelbeeld wat je wilt zien! Tygo laat zien dat fortnite uitstekend is voor je keepersreflexen. Met een paar katachtige reddingen hield hij ons op de been in deze openingsfase.

Steeds vaker kwamen wij beter in ons spel en zochten we de aanval.. afgeslagen bal… met een sliding (!) binnen gehouden door Iven… one touch play met Yuno… lage voorzet op NWANKWO KANU! BAM! HANGEN! 0-1!

Tegen deze tegenstander ontkom je er niet aan om kansen weg te geven… maar wij maakten ze het bij vlagen wel erg makkelijk! Met kunst en vliegwerk behielden we onze voorsprong.

Totdat…. onze vriend met bril er klaar mee was en met scherp schoot. 1-1… niet snel daarna gevolgd door de 2-1… jaiks… ok ok ok ok ok ok… even focus.

Vlak voor rust konden we de druk opvoeren en vasthouden, uit een van de spannende momenten voor hun goal kon onze FERNANDINHO Roan de trekker overhalen: 2-2!! Jahaa dat is lekker zo voor rust..

Na de rust konden we deze periodes van druk langer vasthouden! Jahaaa zo willen we het zien… we lieten ons niet afbluffen door de boys van ESA… wij komen om te winnen.

Na een twee gemiste kansen, een door Yuno en een door Iven… was het vlak voor tijd wel RAAK! Iven DYBALA kon vanaf links met rechts aanleggen en liet de keeper kansloos! 2-3: met zn allen op elkaar en JUICHEN, JUICHEN! Alles wat Giesbeek was viel elkaar in de armen langs de kant..

Ook nu bleven we doorgaan en konden we onder druk van onze aanvallers nog een goal bijschrijven… met sliding werkte de verdediger hem in de EIGEN GOAL: 2-4! We kwamen niet meer in gevaar en konden zo de competitie afsluiten met een geweldige overwinning!

Zo kunnen we de balans opmaken voor deze eerste competitiehelft, waarbij we VITESSE FELICITEREN met het kampioenschap en wij sluiten hem af met een prima plek in de middenmoot:
Gelijk 4x
Verloren 5x
Gewonnen 5xDvc gewonnen
Avw gelijk beker en verloren
Vites verloren
Sml gewonnen beker
Bennekom verloren
Dzc verloren
Skv gelijk
Ede verloren
Boys gelijk
Rkhvv gewonnen
Esa gewonnen
Duiven gewonnen beker en gelijk

Nu lekker de zaal in, tot de volgende keer!

Ltrrrrrrrrrrrrrrr