JO9-1: ‘Start competitie met een 6-2 overwinning!’

Nee natuurlijk wonnen we niet met 6-2…… ….Maar nu we het er toch over hebben… kijken we toch nog graag even terug in de tijd. Ja het waren zware tijden voor Thomas in ons team.. maar echte vrienden helpen elkaar ook hier doorheen. En hij stond er weer vandaag, daarover later meer!

De warming up sloegen we over vandaag. Het enige dat we gedaan hebben is you-tube beelden bekeken van de 6-2 overwinning met maar een boodschap: ‘een kampioenschap kun je niet kopen!’. Jaaahaaa de jongens stonden op scherp voor de eerste wedstrijd in deze nieuwe eerste klasse met maar een doel voor ons dit seizoen: de titel.

We beginnen deze competitie met een uitwedstrijd tegen VDZO9-2. Godzijdank NIET op kunstgras. Als je daar niet op traint is het toch lastig je dit eigen te maken, vraag maar aan Onana.

Het was een bijzonder dag! De oudste speler van ons team, de wijze, de man met de gouden sleepbeweging… nwankwo Kanu, Siebos voor intimi vierde zijn 9e verjaardag! En voor een jongen die de eerste vier jaar van zijn leven verplicht op klapschaatsen heeft doorgebracht is het getuige onderstaande foto, toch nog goedgekomen met hem! Wat een prachtig verjaardagscadeau:

Goed, focus op datgeen waarvoor we gekomen waren…de wedstrijd: opstelling in ons FOXIE-Tenue:

Tygo
Jens.                               Thomas
Siebos / Roan
Iven Yuno

Jahaaaa ruimte genoeg inderdaad voor onze hogesnelheidstreinen Jens en Thomas om mee aan te vallen. We waren vanaf het begin de bovenliggende partij… en kwamen snel op een 0-1 voorsprong…… VDZ over de middenlijn en BAM! 1-1 nondejuuuu..

VDZ Nogmaals over de middenlijn: BAM 2-2!!! Ok ok ok, boys even TIME-OUT! We zijn verreweg de betere maar als we niet continu de druk erophouden jahaaaa dan kunnen zij ook raakprikken! De jongens pikten het goed op en we liepen in no-time uit naar een 2-5 voorsprong!

De 2e helft was smullen geblazen: een goal vanuit de opbouw van achteruit! Beiden verdedigers ( uitgerekend Thomas scoorde de 2-6… topper) , en Jens met een RAKET op het scoreformulier, Een prima vrije trap..van Iven.
Onderstaand enkele hoogtepunten:

We gingen op zoek naar de magische 10…. en we hebben iemand in ons team die daar een neusje voor heeft…Tygo! Wie? Tygo! Jazeker onze keepert staat vaak de laatste minuten in de wissel maar voelt vaak precies aan waar en wanneer er iets te halen valt… zie hieronder het resultaat: de 10e!

Het was genieten de laatste fase, Yuno en Roan lieten enkele malen met snelle combo’s zien het ticitaci-spel meester te zijn. De teller stopte bij 2-13! Met Roan die de laatste voor zijn rekening nam:

Topscorers:

Tygo 1
Iven 5
Jens 2
Yuno  2
Roan 1
Thomas 1
Eigen goal 1

De VDZ-trainers bedankten ons met de volgende woorden: bedankt voor de mooie voetbalshow…!

Tot de volgende pot:

LTRRRRRRRRRRRRRRRRRR!