JO9-1: ‘ Stapt trots van het veld tegen VitesseO8-1..! ‘

‘ Zaterdag 13 oktober, 2018’ , deze datum stond al een poosje ROOD omcirkeld in onze agenda’s. De uitwedstrijd tegen Vitesse O8-1 op Papendal in Arnhem. Een fantastische kans om ons te meten met de grootste talenten in onze leeftijdscategorie. Jahaa! Dat beloofde spektakel deze zaterdagochtend. Ware het niet dat de trainers zich toch enige zorgen maakten, daarover straks meer….

Eerst maar eens even deze wedstrijd in het juiste perspectief plaatsen. Vitesse, betaald voetbal club, een professionele jeugdopleiding met een begroting van ongeveer $4.000.000, een landelijke scouting, kortom een club welke zich kan meten met de sub-top van Nederland; Aja..020 en de absolute top; FEYENOORD, AZ en PSV. Met daar tegenover: GSV’38, een scoutingsgebied van Lathum en Riverparc tm het uiterste puntje van de Bingerdensedijk, een begroting van $246… in de min, en onze concurrenten heten: Angerlo Vooruit, Loil, en HC’03….

De ontvangst was in ieder geval meer dan prima! we mochten omkleden in een kleedkamer waar we ons prima in thuis voelden…. er zijn niet zoveel vitessespelers die de stap hebben kunnen maken naar S’lands mooiste club. En Nicky Hofs zijn afbeelding past inmiddels niet meer op een enkele kleedkamerdeur dus gaven ze ons de volgende kleedkamer:

Ja, de vorm van onze jongens was de laatste twee wedstrijden van de competitie niet heel denderend. Na een overweldigend begin van het seizoen met enkele prima overwinningen en dito spel, waren we de laatste potjes tammetjes. Dus enige vorm van zorg was op zijn plek deze dag….en daarnaast hadden we zorg omtrent een bepaald individu. Want ga er maar aanstaan…. s’ochtends wakker worden onder je Vitessedekbed, in je Vitessepyjama…vervolgens naar beneden lopen op je Vitessesloffen.. kijk je naar de ontbijttafel …zit daar je vader in zn Vitesseboxershort koffie te lurken uit zn Vitessemok! En dan mag jij in je Rood-WitteGSV- tenue het op gaan nemen tegen de club van je hart. Hmmmm… dat zette ons toch wel aan het denken…

RRRRRRIIIIKTIKTTTTTIIIIIIIKTIKTIKTIKTIKKKKKKKKK!!!

Maar Yuno liet zien dat deze zorgen onterecht waren want hij liep zich het vuur uit zn GSV-sloffen! Hij ging als de brandweer, en werkte zich een slag in de rondte.

We begonnen eigenlijk ontzettend GOED, lieten zien dat er met ons niet te sollen valt. we waren niet onder de indruk van de, entourage, tegenstander of wat dan ook… speelden ons eigen spel. probeerden van achteruit op te bouwen daar waar mogelijk, en probeerden de opbouw van Vitesse snel te verstoren. dat lukt zeer aardig! We creëerden zelfs enkele kansen! helaas waren we onzorgvuldig of handelden we te traag voor de goal.

RRRRRRIIIIKTIKTTTTTIIIIIIIKTIKTIKTIKTIKKKKKKKKK!!! Wat is dat geluid joh..?!


Achterin stond het als een huis met Jens en Thomas. ook aanvallend lieten ze zien de ruimtes te kunnen benutten. we probeerden enkele keren hogesnelheidstrein Jens vrij te spelen zodat hij met een kanonskogel kon toeslaan. maar steeds vonden we de aanvoerder en keeper van Vitesse op onze weg. we zagen het zelfvertrouwen toenemen met de minuut! langs de kant gingen de blikken van links naar rechts, en dan bedoelen we niet de Schultebrau maar de verbaasde blikken…. SODEJU! wat zijn ze lekker bezig!

Thomas bikkelde weer als vanouds, zelfs een harde val met zn hoofd op het kunstgras bracht hem niet aan het wankelen. deze jongen mag dan wel een keurige nieuwe coup hebben maar zn wilde haren is ie gelukkig nog niet verloren! gewapend lathums beton, deze jongeman. ‘ thomas? gaat het wel met je hoofd? wil je wat water op je hoofd….?……….. neehee.., Mag ik er weer in????!!!!..’

maar wij snapten ook, als wij het niet heul rap gaan scoren…..valt ie vast en zeker wel een keer aan de andere kant! maar telkens als we dit dachten stond onze KEEPERT daar nog, Tygo. Hij keepte een werkelijk prima wedstrijd en liet zien dat Harmpie zich een fantastische keeperstrainer mag noemen want deze jongen pakte ontzettend veel ballen. Justin Bijlow kan zich vast zorgen gaan maken. Hij had het aardig druk deze wedstrijd wat eigenlijk dubbel jammer was…. nu konden we tussendoor namelijk niet genieten van zijn FORTNITE-dansjes…ook best vermakelijk om naar te kijken!

RRRRRRIIIIKTIKTTTTTIIIIIIIKTIKTIKTIKTIKKKKKKKKK!!! we proberen een wedstrijd te kijken hier!!! wat is dat nou voor geluid…..

Op het middenveld hadden Siebe en Roan de touwtjes stevig in handen. Roan onze Patron, El Capitan…droeg niet alleen de band maar verdiende hem ook. hij won veel van zijn duels en verdeelde het spel daar waar hij kon. deze witte flits kan het allemaal. en al helemaal als hij zijn maatje naast zich weet op het middenveld, Siebe! we weten het zeker….deze vriendelijke kletskous gaat met de week harder de duels aan en laat zien dat er met hem niet valt te sollen! met zijn fabelachtige trukendoos stuurt hij menigeen het bos in. Maar ook hij had vandaag last van die kleine sprinkhaan in de goal bij Vitesse: 83cm hoog, en daar hoort dan maar een naam bij: Wesley was zijn naam. maar wel een naam die we gaan onthouden. klein van stuk maar een geweldige keeper! jahaaa daar kunnen wij ook wel van genieten!

We konden deze start niet uitbuiten en gingen met een 4-0 achterstand de rust in, want wie hem zelf niet maakt krijgt hem vaak snel zelf om de oren! zo ook vandaag…. uiterst effectief stonden ze klaar om ons pijn te doen.

RRRRRRIIIIKTIKTTTTTIIIIIIIKTIKTIKTIKTIKKKKKKKKK!!! SOOOOOOO de KNETTERSSSS…. best apparaat of niet…?!

we werden deze ochtend vastgelegd op de gevoelige plaat door sportfotograaf Jeroen Meuwsen, je kunt hem kennen van bijvoorbeeld dit soort foto’s…:


en zeg nou zelf, het is maar een kleine stap van MBAPPE naar onze helden toch? Jeroen BEDANKT!

Gaandeweg de tweede helft vloeiden bij ons de krachten weg en bij Vitesse gooiden ze er nog een schepje bij op. het Was echt hard werken vandaag! we kregen geen moment de tijd om even op adem te komen.
  

Gelukkig is dan daar altijd onze harde kern om ons naar voren te schreeuwen! in grote getallen waren ze afgekomen op deze leuke wedstrijd, waarvoor onze dank! een beetje steun konden onze jongens wel gebruiken… daar waar we anders altijd uiterst effectief zijn voorin was het vandaag zo’n dag dat hij er ook gewoon niet in MOCHT! Onze twee helden voorin , Yuno & Iven lieten weer zien dat ze samen vanuit een combinatie of een actie ineens kunnen toeslaan. als je even niet oplet….. tik tik tik en je bent gezien!! en zelfs ALS we onze vriend Wesley dan passeerden …..hadden ze altijd het aluminium nog… HAKKIE van Yuno op doelpuntenmachine Iven…ennnnnn…. NONDEJU

Klik hier voor de laatste doelpoging op de lat.
Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 9-0…. en cijfers liegen niet, maar toch waren we ontzettend trots op ons vertoonde spel wat ons op veel complimenten van het Vitessepubliek kwam te staan! we hebben laten zien wat we in huis hebben en maken ons op voor het restant van de competitie, wij zijn er klaar voor!

Klik hier voor een foto impressie.
Laterrrrrrrrrrrrrr