JO8-1: “Zet GrolO8-1 hard op zijn plek in wedstrijd met twee gezichten”.

Ongeslagen, meer dan 100 doelpunten voor, slechts 7 tegen…met deze onoverwinnelijke houding stapten wij in de auto richting Groenlo. Grol, club van blauw-wit, de fanfare op de tribune, Grolsch in de derde helft en op de kop weer de bus in. Dat waren de herinneringen vooraf, tijd voor nieuwe!
Laat onderstaande foto even op je inwerken, hier komen we later op terug:

Tygo was vorige week ongelukkig met de getallen en dus was hij de laatste die de band om zijn mocht schuiven. Hij was onze captain vandaag! Het duurde even voordat we een vrijwillige keeper hadden gevonden voor de eerste helft. Uiteindelijk was het Iven die wel erg koude vingers had en snel de handschoenen aantrok.
Goed we konden beginnen.. al snel werd duidelijk dat onze tegenstander niet alleen in het veld jongens had staan met het verstand van een 7-jarige.
Voor het woord ‘Voorbeeldfunctie’ is nog geen vertaling in Groenlo. Het woord ‘pannenkoek’ daarentegen…is al wel doorgesijpeld..maar dan niet om te eten.. anyway..terug naar waar het om ging: de wedstrijd!:)

De foto.. onze tegenstander was vandaag fysiek superieur aan ons. Daarnaast hadden ze netjes 5 linies achter elkaar opgesteld waar wij ons een weg doorheen mochten banen. Vol energie gooiden ze zich voor elke bal. We hadden in de beginfase veel moeite hier doorheen te voetballen. Yuno stond veelal op een eiland en werd zelden bereikt. Slechts Thomas was met enkele, onnauwkeurige, schoten gevaarlijk. Met een 0-0 gingen we de rust in, ongekend voor ons dit seizoen…
De boodschap in de rust was simpel doch effectief..: is bal aan de ene kant vh veld? Dan ligt aan de andere kant de ruimte! Als we dit snel doen krijgen we nog veeeeeeel meer kansen. Ohja…onze aanhang.. meestal rustig en zwijgzaam toekijkend, had nog wel een boodschap: ‘het zou toch wel erg prettig zijn als we deze wedstrijd snel konden afmaken’, zoveel spanning maken ze niet vaak mee!

Zo gezegd zo gedaan.. Remco trok zn handschoenen aan en was weer met snelle spelhervattingen erg belangrijk. Yuno kreeg gezelschap van zn bro Iven, nu met warme vingers maar koude tenen, voorin. Roan en Jens hadden goed geluisterd in de pauze, het spel werd sneller verplaatst en we tikten Grol regelmatig……..sprakeloos. Wat een zaligmakende rust. Binnen no-time liepen we uit naar 0-7, waarbij Tygo en Siebe hun wekelijkse goaltjes meepikten. Ook de supporters zagen dat het goed zat!

Bij grol hadden ze ook een nieuwe regel verzonnen; ‘op het moment dat ze de middenlijn over komen krijgen ze een vrije trap’. Die ene keer maakten ze daar dankbaar gebruik van… 1-7.
We danken de spelers van Grol voor de leuke wedstrijd, ze hebben gestreden als leeuwen!
Op naar volgende week, een KRAKER van jewelste! 9.00u thuis tegen VordenO8-1. De enige ploeg met vergelijkbare uitslagen als wij.
De topscorers van vandaag:
Tygo1
Iven1
Siebe1
Yuno2
Roan1
Thomas1

Ltrrrrrrr!