JO8-1: ‘Vergeet zichzelf te belonen in tropisch Zutphen’

Met 29c op de teller togen we richting van Zutphen. Van andere teams hadden we al begrepen dat dit een tegenstander was die het vooral van het fysieke spel moest hebben. Aan ons de taak hieronder uit te voetballen.

We begonnen aan de wedstrijd alsof we net kaartjes hadden gekocht voor de burgers bush. Rustig rondkijkend en genietend van de warmte lieten we het spel langs ons heen glijden… Fc Zutphen wist wel raad met deze houding en stond binnen no-time op een terechte 2-0 voorsprong!

Langzamerhand kwam er iets meer gif in ons spel; dit laten we ons toch niet gebeuren! En zo dacht Jens er inderdaad over, hij haalde de pantoffel goed aan bij een afgeslagen bal. 1-2.

Uit de volgende aanval scoorde Zutphen de 1-3 ondanks goed omschakelen van Thomas en Roan. Tygo behoede ons in deze fase voor de time-out voor een grotere achterstand. Na deze time-out lieten we zien wat we kunnen.

Door een bekeken geplaatst balletje in de korte hoek van Siebe en een pegel van Iven kwamen we terug tot 3-3. BAM 4-3…… Jahaaaa wat een pot!

In de 2e helft een ontketend GSV’38. We waren de betere in …. alles eigenlijk. Hadden 78% balbezit en creëerden mooie kansen. Uit twee corners wisten zij uit te lopen naar 6-3…ongelofelijk..:). Het kan allemaal in deze nieuwe spelopzet.

Fc Zutphen had door dat we aan de betere hand waren…ondanks de tussenstand…. geen middel werd geschuwd. Verbale bejegening van publiek richting ons publiek en spelers. Bij overtredingen van beide (!) kanten werd niet opgetreden door de spelbegeleider…. met onduidelijkheid tot gevolg. Een bal over de lijn of niet … de spelers mochten beslissen… de beste man had overduidelijk ook een beetje last van de warmte. En maar blazen op zn fluit maar niemand die het hoorde… het was een aanfluiting;).

In de tussentijd hadden de kinderen geen idee wat er allemaal aan de hand was. Zij waren de enige die doorgingen met waarvoor we gekomen waren: voetballen!

Yuno was twee keer het eindstation na goed druk zetten van onze kant. 6-5!! Jahaaaa we gaan doorpakken. Maar wat bleek, de spelbegeleider had al zn lucht gespaard voor het eindsignaal, want wanneer je moet affluiten bij een spannende tussenstand begreep hij wel.

We feliciteren de jongens van Fc Zutphen met hun overwinning en gaan ons voorbereiden op de clash tegen het ‘andere oranje’ DVV-08-1: 26 mei thuis om 9.00u!

Topscorers:
Jens 1
Siebe 1
Iven 1
Yuno 2

Laturrrrrr