JO8-1: ‘SPEKTAKEL op ‘De Does’’!

‘Trainer, volgens mij kunnen we deze jongens wel hebben….’ dat was het oordeel na het gluren in de warming-up.

Met deze houding begonnen we ook aan onze wedstrijd tegen DVOV-O8-1. Het leek de Amster*** Ar*** wel. Hooghartig spel met een nog nonchalantere houding, verschrikkelijk om naar te kijken, met als enig verschil dat ons publiek gewoon bleef kijken en niet begon te fluiten…..

We verloren alle duels, en het was in het kort gezegd onze slechtste helft in de afgelopen 2 seizoenen. De tegenstander was namelijk ook niet echt bijzonder. De keeper probeerde keer op keer de bal van ‘box naar box’ te rammen. En met succes! Alleen Yuno zag een goede individuele actie bekroond met een goal. Zo gingen we de rust in met een 1-3 achterstand!

Verliezen is niet erg, maar dan wel met opgeheven hoofd. Duels pakken, rust aan de bal en durf acties te maken… met die spirit gingen we de 2e helft in.

Een wereld van verschil in de 2e helft! We begonnen goed met opgestroopte mouwen, en lieten zien wel degelijk goed te kunnen voetballen. Met af en toe een ‘spelregel-clinic’ tussendoor van onze hoogste baas van het Giesse scheidsrechterskorps… was het bij tijd en wijlen genieten.

We wisten vanachteruit de druk erop te houden door Remco, Jens en Roan. Hun spel was top. Tygo durfde echt 20m uit de goal te keepen en was onze laatste man. Siebe was onze schakel voor de verdediging en Thomas had zn zuurstoftank weer omgedaan in de rust en was onvermoeibaar. Hij ondersteunde onze spitsen zoals we van hem gewend zijn.

Gezamenlijk wisten we enkele goede kansen te creëren. Drie maal was Iven het eindstation en zo stonden we ineens 4-3 voor! Wat een spektakel op de Does deze ochtend.

In de aller,aller,aller…. aller laatste minuut wist DVOV nog met een uitbraak de 4-4 aan te tekenen. Jammer, maar voor ons zat de winst in het goede spel van de 2e helft en spirit welke we getoond hebben. Een leuke pot voetbal tegen een sportieve tegenstander.

Tot volgende week: 8.30u tegen  DZC-O8-1 in Doetinchem!!

Ltrrrrrrrrrr