JO8-1: ‘Boekt eerste winst in zinderende wedstrijd tegen VV Vorden!’.

Forrest Gump, wie kent hem niet?! Wij hebben er ook een in ons team, Run Yuno Run!! Hij bleef maar rennen gisteren in de sponsorloop voor KIKA. Zo waren we vooraf toch een beetje huiverig voor de scherpte bij de jongens na een ietwat late maar gezellige Koningsdag…:).

Maar wat bleek?! De jongens waren toch echt wel scherper dan de papa’s langs de lijn deze ochtend….

Tegenstander deze ochtend was VV VordenO8-1; ook tegenstander in de 2e klasse voor de winterstop. Helaas werd deze wedstrijd twee keer afgelast en hadden we dus geen idee wat we konden verwachten vandaag.

Feit was wel dat we na een aantal gelijke spelen en verliespartijen toe waren aan een overwinning in deze spannende hoofdklasse. We begonnen in de volgende opstelling:

Doel: Tygo: keepte vandaag een werkelijk foutloze wedstrijd. Hield in een aantal 1 op 1 situaties zijn hoofd koel en pakte veel.

Verdediging: Roan en Jens. Heersten samen, net als de voorgaande weken, achterin. Met splijtende passes begint het voetbal bij hen.

Middenveld: Thomas. Helaas voor KIKA was Thomas gisteren niet in Giesbeek maar in Giesbeek-Zuid, anders was hij nu nog rondjes aan het lopen! Deze jongen speelde een uitstekende wedstrijd, het druk zetten en de gaten dichtlopen kun je wel aan hem overlaten.

Aanval: Yuno en Iven. Ook zonder FOXIE-tenue zijn dit twee ‘foxes in the box’! Ze wisten elkaar weer goed te vinden en hadden vandaag helemaal aan een halve kans genoeg!

Remco ging vandaag de O8-2 helpen en pingelde zijn team naar de overwinning zagen wij! Siebe moest na Koningsdag ook deze wedstrijd missen wegen een griep, jammer!

Van meet af aan was duidelijk dat we de betere partij waren. Met bal, zonder bal, op alle fronten waanden we ons in de Kuip vorige week…we lieten net als Feyenoord tegen AZ geen spaan heel van Vorden!! Ook de harde kern zag dat het goed zat:

Hoogtepunten deze ochtend? De redding van Tygo, deze ‘Beer van de Does’ stormde de goal uit en plukte de bal van de voeten van de aanvaller! De iniesta-pass van Jens op Yuno! De kanonskogel van Thomas, wat een streep, de keeper is hem nu nog aan het zoeken! Het schot van Iven in de eerste helft vanaf de zijlijn over de keeper, wat een goal! En wat te denken van de acties van Yuno, deze pingeldoos dolde zn tegenstanders op de vierkante cm.

Wat een zinderende wedstrijd! Met 15-1 mocht Vorden terug naar huis. Topscorers vandaag:
Thomas 1
Yuno 6
Jens 1
Iven 7

We gaan nu genieten van een korte vakantie en maken ons klaar voor een dubbelprogramma in het weekend van 12 mei. Op zaterdag uit tegen DZC 08–2 en op maandagavond , ook uit, tegen FC Zutphen O8-1.

Ltrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr