JO8-1: ‘Asterix & Obelix en de strijd tegen de Romeinen van ESA’

Zo’n 2000 jaar geleden was heel Gallië bezet door de soldaten van de Romeinse veldheer Julius Caesar. Heel Gallië? Nee, één klein dorp bleef dapper weerstand bieden aan de overheersers….Giesbeek!
Zo voelde het vandaag toch wel een beetje… We traden aan tegen de Romeinse veldheren van ESA-O8-1, al twee jaar nog geen wedstrijd verloren. Ze kunnen selecteren uit 6 O8-teams en de meerderheid traint al mee bij een BVO (oa Vitesse en PSV).
We mochten aan de bak! En dat was nu net de uitdaging voor ons in deze wedstrijd. En dat zonder Jens Defense… maar de jongens waren strijdbaar.

We begonnen ontzettend goed en het ging gelijk op.
We gingen na een fraai schot van Roan met een 1-6 achterstand de rust in.
Video
Video_1
We kregen deze wedstrijd welgeteld 6 tegengoals uit corners te verduren! Iets waar deze Romeinen al menig trainingsuurtje aan besteed hadden.. los van een slechte bezetting bij deze cornerballen voetbalden we aardig mee en waren we zeker niet minder.
Een nadeel vandaag was dat we onze druïde misten, Chris, want we hadden wel wat toverdrank kunnen gebruiken deze rust!! De jongens waren ook zonder toverdrank strijdbaar..

 

In de tweede helft lieten ze dit ook zien! Meerdere malen raakten we het aluminium en waren we in de race om er weer een wedstrijd van te maken.
Uit een corner van captain Iven en poging van Roan scoorde Thomas van dichtbij een fraaie treffer! Deze werd terecht uitbundig gevierd!
3-10 was de einduitslag tegen de ‘straatschoffies van ESA’, ze lieten zien over een echte winnaarsmentaliteit te beschikken waar onze jongens nog veel van kunnen leren..mooi om te zien.

Hopelijk is de fam. Willemsen volgende week weer van de partij en vergeten ze de maretak voor de toverdrank niet! We hebben de echte topploegen nu gehad en weten nu dat we prima meekunnen. Vanaf volgende week:

Zijn wij aan slag…;)!
Topscorers vandaag:
Thomas 2x
Roan

Ltrrrrrrrrrszszzzz