JO7-1: ‘catenaccio’ bezorgt ons 1 punt!

Het hedendaagse Nederlandse voetbal verkeerd in een identiteitscrisis. Groot geworden met een visie van aanvallend voetbal, dat lijkt en is lang, lang… lang geleden. Tegenwoordig ontbreekt zelfs elke vorm van visie…
Wij daarentegen passen ons zonder schroom aan aan de tegenstander, als de wedstrijd daar om vraagt. Wij mochten vandaag aantreden tegen SMLJO7-1..mooie club, goede jeugd, soms een haarbandje overgewaaid vanuit de hockeyburen, 2e plek op de ranglijst, boven ons op basis van doelsaldo: vol aan de bak dus!
Een sterke tegenstander met een hoog voetballend vermogen en prima positiespel. Wij zetten daar een on-Nederlandse tactiek tegenover vandaag…. vanuit een gesloten verdediging op de Italiaanse counter loeren! ‘CATENACCIO..’ ten voeten uit: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Catenaccio.

We speelden dus ook in een Italiaanse opstelling:
Doel: Donnarumma (Remco: goed uit de goal gekeept en foutloos!) en Buffon ( Yuno 2e helft , katachtige reddingen)
Verdediging: Materazzi ( Jens, ons scheermes kom je niet 2 maar 12x tegen..) en Franco Baresi ( Roan, speelde uitstekend op z’n verjaardag! Elke aanval begint bij hem)
Middenveld: Gattuso (Remco, robuuste stofzuiger op het middenveld…met baard over een paar jaar.. loopt elke tegenaanval dicht). Daniele De Rossi ( Siebe, voorin achterin hij is overal te vinden, onmisbare schakel in het TEAM) en Mauro Camoranesi ( Tygo, onverzettelijke teamspeler.. gaat met de week beter spelen!)
Aanval: onze heerlijke onzichtbare laffe Italiaanse aanvallers: Roberto Baggio (Yuno, duveltje uit een doosje, naar goed Italiaans gebruik.. 1 kans, 1 goal:)) en Pipo Inzaghi (Iven, pijlsnelle loopacties en kan net zo juichen na een intikker).
We hadden in de eerste helft de betere kansen maar waren niet scherp genoeg om de wedstrijd af te maken voor de rust. 1-0 ruststand, na een prima goal van Yuno.
In de rust liet Chris zijn Dj-skills zien en bracht de boys in vervoering met een straf staaltje Italiaanse opera… was genieten..
In de 2e helft werden we teruggedrongen door het sterke spel van SML. We kwamen een paar keer goed weg bij mooie acties van de nummer 9. Uiteindelijk werd onze Italiaanse muur geslecht en was een terechte 1-1 eindstand het eindoordeel.

Bekijk hier voor een foto impressie van deze wedstrijd.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg gaan we alle remmen losgooien om de strijd om de tweede plaats te winnen op doelsaldo! Wellicht dan een iets opportunistische Engelse tactiek en opstelling..
Bekijk hier de stand van de JO7-1.
Tot dan!