JO17-1 sterker door strijd….

Daar zaten we dan, met ons allen, aandachtig te luisteren naar wat de trainers ons gingen uitleggen. Een uur later moest dit tot uiting gaan komen, thuis op sportpark de Does.
Na uitleg, en een zware warming-up, stonden we voor het fluitsignaal.

De scheidsrechter floot, en we konden beginnen! Nieuw seizoen, nieuwe kansen, hongerig naar een overwinning na 2 nederlagen en 1 gelijkspel in de beker en een niet al te best resultaat vorig seizoen.

We begonnen fel, veel balbezit, bal het werk laten toen, constante opbouw van achteruit, kort op de man verdedigen, en de tegenstander wist niet waar ze het zoeken moesten. Het regende kansen, Matthijs 2x op de kruising en 1x op de paal. Jop een paar keer alleen voor de keeper, maar tot een goal kwam het nog niet, tot frustratie van ons allen. Na een kwartier spelen kwam dan eindelijk de verlossing, Jesse wist door de verdediging te komen, haalde de trekker over en daar was dan eindelijk de welverdiende goal!! 1-0 GSV. Na de 1-0 bleven we hongerig doorgaan naar de 2-0. We kwamen vrijwel niet in de problemen, maar de rechtsbuiten van Vorden bleek veel sneller dan onze verdediging. Het idee om Dean, onze laatste man, wat naar achter te halen mocht helaas niet baten. Daar was dan de 1-1 uit het niets. Ondanks wat gemekker bleven we gelukkig scherp en als reactie viel al snel de 2-1 in de omschakeling. Damian wist het net te vinden. 2-1 GSV!

Tieme speelde weer als vanouds deze wedstrijd; scherp en katachtige reddingen gedurende de wedstrijd. Ook hield hij ons de 1e helft meerdere malen op de been.

Helaas mocht het door een communicatie foutje in de verdediging ons nog niet mee zitten deze middag, 2-2. Wederom de rechtsbuiten van Vorden wist op snelheid het doel te vinden. Onze koppies bleven omhoog. Passie, strijd en inzet was meer dan aanwezig. 5 minuten voor tijd wisten we dit gelukkig te belonen. Jesse scoorde net voor rust en zo gingen we met 3-2 de rust in.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en de nodigde wissels werden doorgevoerd. We mochten weer het veld op.

Romee, linkshalf, kwam in het elftal en gooide de beuk er goed in. De rechtshalf van Vorden wist niet wat hij meemaakte. We begonnen net als in de 1e helft erg scherp.
Jop begon als voorstopper in de 2e helft en voetbalde lekker vrij uit, net als Twan, onze rechtsback. Zij kwamen meerdere malen mee om eens lekker uit te halen op het doel. Tot een doelpunt kwam het nog niet, maar door positiewisselingen in balbezit voetbalde we vrijuit waardoor Vorden er niet meer aan toe kwam. Meteen na rust wist Jesse de 4-2 binnen te tikken na een prachtige aanval over de flank. Zijn 3e! Vorige wedstrijd ook al 2, dus we kunnen gerust zeggen; Jesse is los!

Ook Jarik wist een paar keer goed door te komen en een aantal keer uit te halen op doel, maar helaas voor hem en ons scoorde hij vandaag niet. Maar gezien de acties en vreugde gaat dat zeker nog komen!
Vorden gaf op. De gevaarlijkste speler van hen, de rechtsbuiten, was moe en daardoor had Tieme niet veel meer te doen.

Halverwege de 2e helft kwam Stijn terug in het elftal. Matthijs wist nog een lekker doelpuntje mee te pikken na 110% inzet en wist zichzelf op die manier te belonen. 5-2!
Stijn was vandaag onvermoeibaar. Hij kreeg veel ruimte om te voetballen en is daardoor dan ook op z’n best. Na de 2e poging ging ook zijn schot mooi in de verre hoek en was onhoudbaar voor de keeper. 6-2!

Deze 6-2 is te danken aan een ieder die vandaag in het veld stond. Pleun die weer lekker in viel, 100% inzet, motivatie en vreugde. Hetzelfde geldt voor Mick, en uiteraard Brett, onze stille kracht. Jannes even fel als altijd. Soms op het randje maar altijd strijd. Dean onze aanvoerder mag zeker niet ontbreken; goede rugdekking, liep veel dicht en tackelde er lekker op los.

De 1e competitiewedstrijd en tevens de 1e overwinning is een feit. We zijn goed begonnen; strijdbaar en vol vertrouwen. Trainers zijn meer dan tevreden. Volgende week uit naar FC Zutphen, onze 2e wedstrijd. Hopende op wat meer animo langs de lijn want deze toppers verdienen na afgelopen seizoen niets minder.