JO17-1 als laatste team op de foto en krijgen bezoek van Sint en Piet!

Zaterdagmiddag jl. was het de beurt aan de JO17-1 om voor de camera te verschijnen. Een licht nachtvorstje was het startsein voor een  hele “fijne” waterkoude voetbaldag op sportpark “De Does”. Gevoelstemperaturen van onder het vriespunt en zo koud als een kaalgeschoren schaap, stonden de jongens en meiden al lachend voor de camera en dat zonder te mekkeren.


Na de fotosessie mocht de JO17-1 aantreden tegen SML. Over de uitslag valt niet zoveel te schrijven, verloren en daar willen we het graag bij laten. Nadat enkele weken geleden een aankondiging in de app verscheen over de komst van de goedheiligman, verdween al snel na de wedstrijd de (wedstrijd)spanning en nam de Sinterklaas stress de overhand. Deze man bleek achteraf alles, behalve “goedheilig” te zijn. Uit alles bleek dat de Sint er klaar voor was.

De Sint geassisteerd door zijn schoonheid Piet kregen bij binnenkomst in de kantine een warm onthaal van de aanwezigen. Wanneer er door zo’n groep pubers samen met de aanwezige leiding, zo hard wordt gezongen voor de goedheiligman, dan hebben ze vast en zeker wat op te biechten….

Wekenlang hadden de spelers en leiders zich goed voorbereid met de verlanglijstjes voor cadeautjes en het schrijven van de bijbehorende (verplichte) gedichtjes. Ook de Sint had niet stil gezeten, hij had immers het grote sinterklaasboek, en deze moest nog wel even gevuld worden met messcherpe analyses en teksten voor de één op één gesprekken. De meesten hadden deze middag last van overactieve zweetklieren. Omdat het overmatig transpireren niet van de wedstrijd kon komen…moest het toch een vorm van angst zijn geweest.


De Sint gaf als slotstuk de schoonheid Piet het woord en overhandigde het grote sinterklaasboek om het laatste gedicht uit het boek der boeken voor te dragen.

De JO17-1 uit Giesbeek, je kent ze wel
Allemaal bij elkaar een gezellig stel

De verschillen in het team zijn groot
Maar desondanks valt niemand buiten de boot

Dertien jongens en twee meiden vormen het geheel
Wij zijn trotse leiders, maar meer willen we ook niet…dat wordt ons teveel

Neem alles wat door de sint is gezegd met een korreltje zout,
Niemand neemt deze man serieus, want hij is stokoud

Laten we gezellig afsluiten met drankjes en wat bittergarnituur
De Sint en Piet gaan zich weer even verkleden en komen dan terug rond de klok van vier uur

Ajuu rakkers!!