De JO15-1 pakt eerste punten na winterstop

Zaterdagmorgen j.l. stond de JO15-1 na een periode van 3 weken rust weer op het veld. Gelukkig was iedereen fit na deze lange periode en hadden we genoeg eigen mankrachten om op te stellen. De tegenstander was RKHVV uit Huissen dat de zevende plek innam. GSV was na 3 wedstrijden nog puntloos, er werd namelijk 3 keer op rij verloren met 2-1. Na de derde wedstrijd op rij die werd verloren op het aantal gemiste kansen werd er op de daaropvolgende trainingen extra aandacht besteed.

De wedstrijd begon stroef aan beide kanten GSV had duidelijk een overwicht in balbezit maar was erg slordig in de passing waardoor de tegenstander er zo nu en dan met een snelle counter uit kwam. Na een kwartier spelen kwam de ploeg uit Giesbeek goed weg, doordat Dirk een 1 op 1 situatie met de spits van RKHVV op fantastische wijze keerde. Vervolgens was het GSV weer die de aanval zocht, de bal werd de 16 ingespeeld waarop een van de verdedigers “los” riep en volgens de spelregels mag dit niet, dus kreeg GSV een indirecte vrije trap. De bal werd met een subtiel rolletje klaar gelegd voor Luc die hem in de verre hoek plaatste (1-0). In de 30ste minuut viel de bal uit een corner van Dylan in kluts uiteindelijk wist Julius het laatste zetje te geven (2-0). Moon die voorafgaand een weddenschap was aangegaan, namelijk als hij scoort zou die een tosti krijgen, vlak voor rust dacht hij deze gewonnen te hebben, maar deze werd voor hem helaas afgekeurd door buitenspel.

In de rust werd er een dubbele wissel toegepast Bram en Mexx kwamen erin, Dylan en Timo namen plaats op de bank. De tweede helft werd sterk begonnen door GSV Lucas tekenende met een schot van randje 16 de 3-0 aan. Mexx zette zijn invalbeurt luister bij met een doelpunt, door een goede individuele actie werkte hij de bal netjes achter de doelman (4-0). Met nog 5 minuten op de klok wist Sil de score uit te breiden naar 5-0 met een snoeihard schot. In de slotfase was er weer een moment van de Man of the Match Dirk die de aanval uit een corner wist te stoppen, hierdoor werd de nul gehouden. GSV heeft zich aanzienlijk verbeterd betreft het afwerken hopelijk wordt deze lijn door getrokken naar de volgende wedstrijden.