JO11-1 vol vertrouwen de competitie in na goede overwinning in Duiven

De laatste wedstrijd in de poule. Door 2 verliespartijen zijn we afhankelijk van de uitslag in de andere partij, maar voorop staat dat we vandaag in ieder geval moeten winnen om überhaupt nog een kans te maken 2e te worden in de poule. Bij aankomst op het horsterpark in Duiven bleek dat DVV alle vertrouwen in een goede afloop had. De voorbereidingen voor een feestelijke kermis waren al in volle gang. Tja dat overkomt je dan als je als nummer laatst bij de nr 3 op bezoek gaat.

Tel daarbij op dat de ziekenboeg weer aangevuld was met een extra speler en wij een midweekse wedstrijd in de benen hadden. De seinen stonden niet op groen zullen we maar zeggen.

Wat betreft die ziekenboeg Sam zat er al in en Hanna had zich bij hem gevoegd. Daarmee waren we door onze wisselspelers heen. Gelukkig kwam er uit onverwachte hoek een dispensatiespeler opdraven. Luuk, een van de vaste begeleiders van mascotte Bibi, was bereid om de rood/witte kleuren te helpen verdedigen. Waardoor we tenminste nog 1 wisselspeler hadden. En ook al kon Sam op het veld niet meedoen, dat weerhield hem er niet van zijn teamgenoten aan te komen moedigen en dat was zeker bevorderlijk voor de teamgeest.

Traditiegetrouw begonnen we met de 1e helft en in tegenstelling tot afgelopen woensdag begonnen we ook echt. Gelijk was duidelijk dat dit team snapte dat het erop of eronder was vandaag. Binnen no time werd de keeper van DVV getest door Niels met een afstandsschot en Emilio van dichtbij. Maar zoals we de rest van de wedstrijd zouden merken hield de keeper van DVV zijn team goed op de been.

Mats wist uiteindelijk wel de ban te breken en de 0-1 was een feit. Luuk was daarna goed voor de 0-2. Het werken aan doelsaldo was begonnen. Om DVV voorbij te gaan in de stand moesten we met tenminste 4 doelpunten verschil winnen. Helaas wist DVV de aansluitings treffer te scoren, waardoor we weer aan de bak moesten. En bij wie moeten we dan aankloppen als we doelpunten nodig hebben? Emilio inderdaad. Het team stelde hem meermalen in staat om te scoren, en ondanks dat hij een paar keer de keeper op zijn weg vond scoorde hij wel de 1-3, 1-4 en 1-5. Waarbij bij de 1-4 de steekpass van Niels niet onvermeld mag blijven. 4 doelpunten verschil, yes! Dat Mats dan nog een keer net mist is niet meer erg, we hebben onze benodigde voorsprong al. Oei toch niet. Net voor de rust word het 2-5.

De tweede helft begon met weer een doelpunt voor hun en kansen voor ons die maar niet voorbij die keeper kwamen. 3-5, nog steeds winst maar niet voldoende marge.

En toen gebeurde waarvoor mensen naar het stadion komen. Een voorzet van Luuk vanaf rechts werd in de lucht door Emilio verandert in een doelpunt. Die was lekker. Niels pikt daarna ook zijn doelpunt mee waardoor we weer onze marge van 4 doelpunten hebben. Maar zoals vaker vandaag komt DVV dan weer terug. 4-7 werd de stand en hun keeper bleef onverstoorbaar op een hoog niveau ballen tegen houden, waaronder een paar kanonskogels die afgevuurd werden door Thijmen, die zich ook wanhopig begon af te vragen wat er voor nodig was om deze keeper te verschalken. Gelukkig had Luuk daar wel een antwoord op. Eindstand 4-8, eindelijk winst en met de marge die we nodig hadden. Nu maar afwachten wat er in Doesburg gebeurt!

Voor wie de speler van de eerste en de tweede helft gemist heeft, dat klopt. Wat vandaag de overwinning bracht was teamwork en omdat te onderstrepen is de gehele GSV ‘38 JO11-1G speler van de dag!

Wat overigens nog een eervolle vermelding waard was was de scheidsrechter van dienst die met haar bevlogenheid deed denken aan Jorge José Emiliano dos Santos in zijn hoogtijdagen.

 

Volgende week start de reguliere competitie met een uitwedstrijd tegen SC Doesburg. Na vandaag kijken we daar vol vertrouwen naar uit.