JO11-1 pakt volle buit bij nieuwe fusieclub FC Bergh

Vorige week was een inhaal week en aangezien we nog geen wedstrijd gemist hadden waren we dus vrij. Een week extra rust, net nadat we de weg naar boven hadden ingezet. Zou dit slechte timing zijn en een proces verstoren of was dit de rust die we net even nodig hadden. Daar zouden we vandaag achter komen, en heel lang hoefden we daar ook niet op te wachten, want om 7:30 moesten we al verzamelen bij de club, waarbij niet iedereen even open stond voor de opmerking dat je dan nog wat aan je dag had.

De reis ging dit keer, in ieder geval voor een gedeelte van de selectie, de landsgrenzen over. Ja u hoort het goed:GSV JO11-1 GAAT EUROPA IN!!

Een heel kort stukje door Duitsland, maar buitenland is buitenland. We gingen naar ‘s Heerenberg, waar de dit seizoen ontstane Fusieclub Bergh de tegenstander van vandaag is. We zouden het opnemen tegen de crème de la crème van de JO11 van Stokkum, Lengel, ‘s Heerenberg en omgeving. Dat ze een fusieclub zijn zorgde nog voor wat verwarring. We speelden op de velden waar vroeger MvR speelde en waar de clubkleuren geel en zwart nog nadrukkelijk aanwezig waren. Desondanks betrad onze tegenstander in de kleuren van inter Milan het veld, gingen we dan toch echt Europees??? Nee dus, gewoon tegen FC Bergh.

We moeten het nog steeds zonder Sam doen, maar ook Thijmen had zich in de ziekenboeg gemeld. Tel daarbij op dat Sanne andere verplichtingen had deze dag en we zijn door onze wisselspelers heen. Gelukkig konden we wel weer een beroep doen op Luuk, de begeleider van mascotte Bibi, om weer het rood wit van GSV aan te trekken. Hierdoor hadden we in ieder geval nog 1 wissel.

Traditiegetrouw begonnen we met de eerste helft. De tegenstander ging er gelijk vol voor, maar gelukkig bleken we bij de les te zijn. En werd de eerste helft voor al een lesje effectiviteit. FC Bergh was qua kansen en aanwezigheid op de helft van de tegenstander de bovenliggende partij. Qua doelpunten waren wij dat. Om te beginnen met de eerste. Een corner die genomen werd door Niels. Tja dan zoek je het hoofd van een Thijmen, Luuk of Denzel. Die steken met kop en schouders en soms zelfs nog een stuk borstkas boven de rest van het team uit. Maar toch niet Emilio. Je raad het al kopgoal van de mini-Messi. 0-1.

De tweede goal viel aan onze kant, dat moest wel. Maar nee, wat een zekerheidje leek werd last minute door Jacinto nog van koers verandert waardoor het een corner werd. Hoe die dat deed is mij nog niet duidelijk, ook niet nadat ik vader en zoon na de wedstrijd dit nog eens zag naspelen en analyseren. Maar ja dan geld de aloude wed, vraag niet hoe het kan, profiteer ervan. En profiteren deden we zeker, waar de wedstrijd anders misschien wel gekanteld was konden we nu doorgaan met druk zetten en scoren. Voor wat afwisseling op de topscoorderslijst tekenden Luuk en Jacinto voor respectievelijk de 0-2 en 0-4. Emilio was verantwoordelijk voor de 0-3.

Daarmee was de eindstand van de eerste helft ook bereikt. De speler van de eerste helft was diegene die eigenlijk net iets verder was dan de rest van de spelers qua conditie, bouw en techniek, maar die uit naam van sportiviteit zich in hield, totdat het echt even nodig was. Dat hij ook nog scoorde zorgde alleen maar voor meer zekerheid. Luuk gefeliciteerd en bedankt voor je hulp.

De tweede helft verliep eigenlijk zoals we dat dit seizoen vaker hebben gezien, slechter dan de eerste helft. Misschien toch maar eens overwegen om onze eigen ranja mee te nemen naar uitwedstrijden. Bergh deed eindelijk wat er al een tijdje zat aan te komen, namelijk scoren. Met kunst en vliegwerk werd er door ons geprobeerd om Bergh van het scoren af te houden. Hanna die als keeper weer veel voor de kiezen kreeg, Luca die weer meermaals op zijn vertrouwde manier, zonder poespas en franjes, de bal moest wegrossen voor een aanstormende tegenstander. Emilio die dichter bij Hanna stond dan bij de keeper van de tegenstander, en meerdere spelers die wat extra kilometers moesten afleggen vandaag om het resultaat uit het vuur te slepen. Dat Emilio bij een uitbraak nog de 1-5 had laten noteren bood enig soelaas. Dat Bergh daarna redelijk snel op 2-5, 3-5 en 4-5 kwam maakte dat het nog een paar slopende minuten werden tot het eindsignaal. Helemaal toen Mats vlak voor de goal de bal de lucht in schoot, tergend langzaam leek die te stijgen en stijgen. Waarbij het eerst leek alsof die uit zou gaan, bleek bij terugkeer in de dampkring dat die op de goal af zou gaan, spelers, publiek en scheids zaten allemaal vol spanning te kijken wat deze bal ging doen. Op de paal, een zucht ging door het publiek. Gelukkig bleek dat we uiteindelijk dit doelpunt toch niet nodig hadden, want bij de stand 4-5 werd er afgefloten. Weer drie punten in de pocket.

Meerdere spelers kwamen in aanmerking voor de speler van de 2e helft, en bij een nek aan nek race pak ik dan toch even de 1e helft erbij. Daar verloor Niels al nipt van Luuk, maar deze helft mag hij dan wel op zijn naam schrijven

Voor de plek op de ranglijst zijn we weer afhankelijk van het resultaat van SC Doesburg. Was het in de beker nog voor een 2e plaats in de poule, vandaag gaat het erom of we in het linkerrijtje terecht komen. Als ze winnen van DVC dan staan we 7e anders 6e.

Datzelfde DVC komt overigens volgende week bij ons op bezoek voor de 6e ronde in deze competitie. 9:00 om precies te zijn, tot dan!!