JO11-1 pakt 3 punten en tankt vertrouwen voor over twee weken…

Vandaag een diepte interview kunnen hebben voor de wedstrijd met 1 van de trainers van de JO11-1 van onze lokale trots. De balans opgemaakt van de eerste 3 wedstrijden van dit seizoen. Ja we hadden 2 keer verloren, waarin we zelfs overklast werden. Maar daar komt wel bij kijken dat de indeling door de KNVB altijd weer een soort van loterij is. Waar staat elk team nu precies? Want ja we hebben verloren maar wel van de teams die nu ongeslagen koploper zijn. En misschien moesten de lager geklasseerde teams wel bepalende spelers missen, de ranglijst zegt dus niet alles.

Gelukkig maar want daar staan we op een 9e plek.

De tegenstander van vandaag staat daar 10e en heeft haar velden op bedrijventerrein Hengelder in Zevenaar. Aangezien nog 2 clubs daar hun velden hebben is een vergissing makkelijk gemaakt. Ik verklap geen namen, maar wil alleen zeggen dat zoonlief het vizier wel op scherp heeft staan. De club waar we moesten zijn was DSC, een oude bekende die we zowel op het veld als in de zaal al een paar keer zijn tegengekomen en waar we op zich een vrij gunstig onderling resultaat mee hebben, laatste drie wedstrijden 1x winst, 2x gelijk.

Een goed resultaat hier zou naast haalbaar ook erg wenselijk zijn, al was het maar voor het moraal. We moesten het vandaag wel stellen zonder Denzel, die andere verplichtingen had en Sam die helaas nog steeds in de ziekenboeg zit, alhoewel we daar op korte termijn goed nieuws van verwachten.

Traditiegetrouw begonnen we met de eerste helft. En ja hoor hier waren ze weer. Dit was het team dat de afgelopen lente competitie zo succesvol door de Liemers heen reisde. De wil werd weer opgelegd aan de tegenstander, medespelers werden gevonden. Het liep gewoon lekker en ook al was er nog niet gescoord je voelde dat dat goed ging komen. Dylan die een prachtige steekpass geeft, Thijmen die met een gekruld schot de keeper probeert te verslaan, en natuurlijk onze vaste combi van Sanne met de voorzet en Emilio die het moet afmaken. Dat DSC dan tussendoor een keer het zijnet raakt, het zal wel. Nee dit ging goed komen, alleen nog even scoren.

Tja en tot vandaag was het Emilio die de volledige productie aan doelpunten voor zijn rekening had genomen deze competitie. Hij heeft zijn vizier op scherp staan zullen we maar zeggen 😉 En ook vandaag was dat weer het geval. Tot 4 keer toe wist hij het net te vinden in de eerste helft, waarbij bij de 4e het weer eens de voorzet van Sanne was die de show stal. Waren zij daarmee dan ook de speler van de eerste helft? Nee niet echt. Dat was overduidelijk Thijmen, die menig hoogstandje uit zijn mouw schudde. Waarbij zijn opvallendste actie misschien nog wel was de schijnbeweging waar iedereen intrapte, inclusief Thijmen zelf. Dat DCS op de valreep nog scoorde was amper een domper op het goede gevoel van de eerste helft.

Als je dan topscorer van je team bent loop je de kans dat je naast je schoenen gaat lopen. Wat dan niet helpt is als de zool al afscheid begint te nemen van de rest van je schoen. Gelukkig bleek DCS in de rust bereid een rolletje ducttape te doneren waardoor zool en schoen in ieder geval tot het einde van de wedstrijd aan elkaar verbonden bleven. Over de kwaliteit van hun ranja waren de spelers echter minder te spreken.

 

De tweede helft ging niet verder waar de eerste helft gebleven was. DCS had waarschijnlijk de betere ranja gehad, want waar de trouwe fans de tweede helft opgeschoven waren naar de helft van DSC was de actie vooral te vinden op de helft van Giesbeek. Jacinto moest menig maal redding brengen, waarbij ook Luca en Hanna als verdedigers meer op de proef werden gesteld dan in de eerste helft. Met steun van Mats en Sanne bleven we op de been en hoefden we maar 1 tegendoelpunt te incasseren. Daarna kantelde de wedstrijd weer volledig onze kant op. Thijmen en Niels vuurden menig schot af op de keeper. Dat er niet gescoord werd veroorzaakte een oplopende frustratie bij de heren. Zeker in het geval van Niels die door zijn zaakwaarnemer een behoorlijke bonus in het vooruitzicht was gesteld mocht hij tot scoren komen. Tot het moment dat Emilio vrij op de keeper af kon, met aan zijn zij Niels. Alsof er iets over was afgesproken gaf Emilio de bal aan Niels, die hem genadeloos in het doel schoot. GSV had zijn doelpunt en Niels zijn bonus, alhoewel later zou blijken dat Emilio en Niels de bonus gedeeld hebben. Voor de goede orde liet Emilio weer een doelpunt noteren. Waardoor de eindstand op 2-6 kwam. 3 punten mee naar Giesbeek.

Dat Jacinto het team met knappe reddingen op de been hield, waarbij hij soms amper tijd kreeg voor hij weer handelend moest optreden maakte hem de speler van de tweede helft.

Vol goede moed kijken we uit naar de volgende wedstrijd die helaas wel 2 weken op zich laat wachten. Uit in ‘s Heerenberg tegen FC Bergh op 26 oktober. En voor de trouwe fans die het vanochtend al vroeg vonden, dan verzamelen we een kwartier eerder dan vandaag. Sterkte!!