JO10-1 wint bij DVV, 5 wedstrijden..15 punten!

Opeens word je geconfronteerd met je eigen succes. De competitie gaat zijn 5e ronde in en alle wedstrijden tot vandaag zijn omgezet in winst. Dan ga je als team een buzz creëren die door de Liemers heen gaat. Want vandaag stond de uitwedstrijd tegen DVV uit Duiven op de rol en bij binnenkomst zagen we overal op sportpark Horsterpark dit affiche:

We worden dus gewoon al aangekondigd!!!
Dan ben je als team lekker bezig.
Ondanks de buzz en de affiches waren er niet veel toeschouwers op de wedstrijd afgekomen vanuit Duiven, en voor lange tijd leek het erop dat ook de tegenstander zelf niet kwam opdagen. Pas op het aanvangstijdstip kwamen ze het veld op. Vanuit Giesbeek was er weer volop belangstelling, waardoor er weer extra auto’s ingezet moesten worden om iedereen mee te kunnen nemen.
Traditiegetrouw begonnen we met de eerste helft en het spel wilde niet echt op gang komen. Geen briljante acties, geen doelpunten. Het enige opvallende was dat Niels en Mats in de verdediging stonden, waar we ze normaal gesproken in de aanval of op het middenveld terug vinden. Bij navraag bleek dit een disciplinaire maatregel geweest te zijn. Dit leek een lange ochtend te gaan worden. En opeens kreeg het publiek waar ze voor gekomen waren. Te beginnen met een openingsdoelpunt van Jacinto. Emilio helpt een 100% kans met zijn voet om zeep om vervolgens een 25% kans met zijn knie te maken en aansluitend met zijn voet weer te missen. En als je topscorer het vizier niet op scherp heeft staan dan maak je je toch wat zorgen. Zeker als DVV de aansluitings treffer maakt. Maar dan bewijst een niet scherpe Emilio zijn waarde door nog 2 keer te scoren. Ruststand 1-4. Normaal gesproken zou het knie-doelpunt van Emilio de actie van de eerste helft geweest zijn. Echter kan ik niet voorbijgaan aan de inzet van Vera, die met mooie passes strooide alsof het pepernoten waren bij een sinterklaasintocht, en  de werkethiek van Mats, die overal op de rechterzijde te vinden was. Mats zijn antwoord, op het veld, op de disciplinaire maatregel heeft hem de actie van de eerste helft opgeleverd.
De tweede helft was een exacte kopie qua wedstrijdbeeld als de eerste helft, het begon weer zonder spektakel en ontbrandde halverwege. Allereerst een hoogstnoodzakelijke redding van Hanna, waarna Emilio attent is bij een slechte uittrap van de DVV keeper, 5-1. Niels vuurt een kanonschot af die de lat nu nog laat trillen en DVV scoort. En dan komt het antwoord op de vraag of de dames van GSV opgelet hebben bij de wedstrijd van de oranje leeuwinnen de avond ervoor, want binnen een paar minuten zien we de volgende acties: Sanne schakelt een kansrijke DVV aanval uit met een prachtige sliding, Sanne scoort, Hanna redt en stort zich meermaals met gevaar voor eigen leven in het strijdgewoel om er met de bal in de handen weer uit te komen, Vera scoort, Lua blijft bij haar mannetje, ook als die een wedstrijdbespreking heeft met zijn eigen team, en Sanne  schiet vanaf ver op de eigen helft op de lat. Dus ja ze hebben opgelet. Tussendoor scoorde Emilio nog een keer waardoor de eindstand op 2-8 uitkwam. Weer een overwinning, 5 uit 5. Voor de actie van de tweede helft 2 belangrijke kanshebbers en beide van Sanne. En uiteindelijk gaat de langeafstandsbal op de lat er met de eer vandoor, alhoewel de sliding zeker een eervolle vermelding krijgt.
Volgende week zaterdag spelen we thuis om 9 uur tegen DCS. Hopelijk maken we er dan 6 uit 6 van.