JO10-1: De weg omhoog weer gevonden….

Ik wou beginnen met jullie trouwe gsv jo10-1 watcher, maar na 2 gemiste wedstrijden misschien beter om te spreken van jullie semi-trouwe gsv jo10-1 watcher.
Dus jullie semi-trouwe gsv jo10-1 watcher was weer aanwezig bij de wedstrijd. De 1e gemiste wedstrijd werd er thuis nog gelijkgespeeld tegen de hooglanders van DVOV. De 2e wedstrijd werd er helaas dik verloren van DZC’68 uit in Doetinchem. Nu kan je daar nog wel een draai aangeven als ongeslagen in de Liemers of thuis nog niet verloren, maar toch gaat dit in de kopjes zitten. De eerste 6 wedstrijden zo superieur en dan dit. Wat doet dat met de spelers en de trainers. Vandaag konden we dat zien toen we VIOD op bezoek kregen. Ook deze club komt uit Doetinchem, wat toch weer een herinnering aan de wedstrijd tegen DZC met zich meebrengt.
Traditiegetrouw begonnen we met de eerste helft. En ja hoor binnen 30 seconden moest Niels, de keeper van dienst, handelend optreden bij een schot van VIOD. Zie je wel. Het team is aangeslagen, knock-out door het verlies van vorige week. Of toch niet? Niet dus, het bleek een eenmalige bevlieging. Binnen no time stonden we met 6-0 voor. 5x Emilio en 1x Jacinto. En met mooie acties van Lua, die nog net haar been tussen een aanval van VIOD kreeg en haar signature move de hakbal weer eens voordeed, en Mats die de bal over het hele veld heen schiet om een verdedigende stelling om te zetten in een aanval. En bij deze stand gebeurde er wat er al een tijdje zat aan te komen, tegen DVOV schoot ze nog op de lat, maar nu liet ze het net bollen en het publiek juichen. Haar allereerste doelpunt voor GSV ‘38 JO10-1: Lua maakt de 7-0.
Dit doelpunt was ook Emilio niet ontgaan en aangezien hij nu de hete adem van Lua in zijn nek voelde op de eeuwige topscoordersranglijst maakte hij voor de zekerheid zijn 6e van de dag. Ruststand 8-0. Was er dan helemaal niemand van het padje door de 2 mindere wedstrijden? Toch wel 1 leek het. 1 van de trainers, we zullen zijn naam niet noemen want dat scheelt 3 letters tekst, moest een paar keer aan de spelers vragen op welke positie ze stonden. Waar het publiek verwachtte dat een trainer bepaalt op welke positie een speler staat.
Maar goed dat had gelukkig geen consequenties voor de 1e helft.
Natuurlijk was er ook weer een actie van de 1e helft. Dit keer moesten de redding van Niels en de hakbal van Lua het afleggen tegen de teamspirit van Emilio. Hij stelde 2 keer een medespeler in staat te scoren waar hij ook voor eigen succes had kunnen gaan.

De 2e helft was een compleet ander beeld dan de 1e helft. Het liep minder soepel en VIOD kwam meer in het spel. De wedstrijd kabbelde op en neer en het duurde even voor de ban gebroken werd. Helaas dan wel aan de verkeerde kant. En VIOD scoorde de 8-1 en 8-2. Heel even leek het dan ook of de wedstrijd gekanteld was. Maar toen kwam Sanne met een Matsje. Oftewel een snoeihard schot op goal. En ook al ging die er niet in je kon zien dat dit wederom een kantelpunt in de wedstrijd was. GSV rechte de genderneutrale rug en met nog 2 doelpunten van Emilio en 1 van Mats kwam de eindstand van 11-2 op het bord. Wederom stelde Emilio vanuit kansrijke positie een medespeler in staat om te scoren en zette Sam een blok waar je u tegen zegt, maar geen van beide kan tippen aan de samenwerking tussen Dylan en Sam die via de gehele rechterflank gezamenlijk optrokken om de bal van onze achterlijn naar hun achterlijn te brengen.
Hoewel het niet eindigde in een doelpunt was de samenwerking om van te smullen en daarmee ook de actie van de 2e helft.
Met 7 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren gaan we met goede hoop richting Didam volgende week.