JO10-1: ‘ Verslaat De Superboeren op kolkende ‘De Does..!’

Trainer: ‘ Stijn Schaars..’. , speler: ‘ Wie..??’, trainer: ‘ Stijn Schaars……’
Trainer: ‘ Vitesse .. AZ..PSV… Sporting … international!..’. Speler: ‘ hij is geen VOETBALPLAATJE… dus zo goed zal hij niet zijn…’

Het was een verwarrende start deze zaterdagochtend in Huissen, maar het leverde wel een fraaie foto op:

We waren op uitnodiging van RKHVV aanwezig bij een prima oefentoernooi met een sterk deelnemersveld. Dit allemaal was eigenlijk niets MEER  dan een VOORPROGRAMMA voor de ZONDAG. Al weken ging het bij de boys over de ZONDAG! Eerst kort de zaterdag, zonder keeper tygo waren dit de resultaten:

Groessen 2-1 winst: Iven & Thomas

DVOV 2-1 verlies: Iven

Vdz 1-5 verlies: Yuno

Rkhvv 3-5 winst: Duuk 2x, Thomas, Iven & e.d.

Spero 2-0 verlies

Sml 2-6 verlies 2x Thomas

JAHAAAAAA… niet bepaald de resultaten waar ons hart sneller van gaat kloppen. Het was timide, tam… weinig inspiratievol.. het kon op ZONDAG alleen maar beter!!

 

ZONDAG

Chaos op de regionale toegangswegen richting GIESBEEK.. onderstaande foto kregen wij in ons bezit..!

Jahaaaa! Niet zomaar een potje vandaag. De gehele ACHTERHOEK leek wel uitgelopen om hun lokale O9-helden te ondersteunen. Het verzoek om nog eens tegen elkaar te oefenen op De Does werd uiteraard geaccepteerd. Wat ze zich NIET realiseeerden was de mythische status van het sportpark… hier kan het pas ECHT SPOKEN!

We begonnen de voorbereiding op deze zondag al vroeg. Kosten noch moeite werd er gespaard om deze VOORWEDSTRIJD tot een belevenis te maken. S-Fin-Deborah toverde zich om tot een eenmanscateringbedrijf en verzorgde een sportontbijt voor de gehele selectie en staf….!HULDE!

JAHAAAA! Strakke KOPPIES! Heel goed… de oplettende kijker zag het meteen. Rechtsboven, blauw wit gestreept shirt…… brengt ons bij de bespreking..: ‘ jongens … luister…de laatste keer dat er een De graafschap-team naar de Does kwam? S’98–‘99… het team van Viscaal, Silooy, Bot, Tumba & Hupkes.. stond het bij rust 1-0 voor GSV… doelpuntenmaker? Die staat daar..! Juist trainer Chris… door voor elkaar te strijden lieten we het beste spel zien..!’ ‘ goed verhaal trainer… maarre wat was de EINDuitslag..?!……… ‘ niet van die lastige vragen stellen nu…, we gaan OMKLEDEN..! :)’

Jahaaaa! Dat was even indrukwekkend, een volle tribune! Naast de achterhoekers met hun trekkers voornamelijk GSV-harde kern van heinde en verre: Apeldoorn , Rotterdam, Zevenaar, Dieren , Doesburg .. Arnhem .. ! Zelfs het eerste elftal stond te kijken, daar waren de jongens toch wel van onder de indruk!

We hadden moeite in het begin, Tygo hield ons op de been en behoedde ons voor een grote achterstand. De BOEREN gingen vol gas en we kwamen handen en voeten tekort om ze af te stoppen…

Gaandeweg kwamen we beter in ons spel en creëerden prima kansen.. met een 5-5 ruststand floot WILLY COLINA ons naar de kleedkamer!

Techniektrainers Bram & Moon gaven een inspirerende peptalk.. we gaan ze pakken! We gaan het doen!! Blijf druk houden.. en laat het balletje gaan boys!


In de 2e helft hebben we vooral HEUL HEUL HEUL hard gewerkt.. Duuk: WEER op het scorebord. Het zijn langzamerhand statistieken waar Matavz nog een puntje aan kan zuigen. Yuno: maakte vuile meters als een gek! Zaterdag nog nog uit het toernooi geschopt, maar vandaag vooraan bij elk duel. Roan kreeg tik op tik op tik…maar gaf geen KICK. Tygo moest bijna huilend de strijd staken maar het team duwde hem terug de goal in! Thomas liet met twee granaten de keeper in het net achter… Iven liet zien goed op te letten met FIFA.. er zaten weer een paar prima juichmoves tussen! En Jens… Jens had maling aan TACKTIEK.. wat nou geen lange bal?! Dat bepaal ik toch zeker zelf wel..! Wat een assist. Blijft over… Siebos.. een combinatie van Iniesta en Xavi.. het kan.. de koning van het ONE TOUCH PLAY.

Met een 12-9 OVERWINNING sloten we de zondag af! Doelpuntenmakers: Duuk, Yuno, Jens 1. Iven 7 & Thomas 2.

En het bleef nog lang onrustig…..Volgende week start de competitie weer, een thuiswedstrijd: tegenstander?

De Graafschap 10-1!

Hopelijk weer op een kolkende ‘De Does, tot dan!!

LTRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR