JO10-1 verliest in Didam van DVC’26

Vandaag uit tegen DVC ‘26. En tot niemands tevredenheid werd de wedstrijd nog met een kwartier vervroegd. Je kan dan wel meer aan je dag hebben maar als je die geeuwend en gapend door brengt dan heb je er nog niet veel aan. Maar goed op naar Didam. Waar we verleden jaar nog vanuit een achteraf kleedkamer naar een achteraf veldje werden gestuurd, werden we dit jaar met de egards ontvangen die we dit seizoen zelf verdiend hebben.
Op het hoofdveld speelden we en onder de hoofdtribune omkleden. Zo hoort dat. Dat het dan weer een kunstgrasveld was was dan weer minder, maar kwaliteit komt op alle ondergrond bovendrijven. Geen zorgen dus. Okay toch wel iets. Emilio moest na een onbedoelde salto aan het einde van een tokkelbaan helaas afhaken met een gebroken pols, Hanna had culturele verplichtingen en Jacinto een gekneusde pols. Maar goed na verleden week de weg omhoog weer ingeslagen, dus vol goede moed begonnen we aan de eerste helft. Het publiek dat zich een lekker plekje op de hoofdtribune had gecreëerd werd letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet de eerste 3 minuten, want beide partijen vlogen uit de startblokken.
En waar GSV een licht overwicht had was het DVC die als eerste scoorde. Maar gelukkig kon Mats gelijk iets terug doen stand 1-1. En gelijk weer een score van DVC 2-1. Ik checkte snel of ik wel voldoende pennen bij me had want in dit tempo zou er hier een waanzinnige monsterscore op het bord komen en ik moest al die namen noteren. Maar het was daarna afgelopen met scoren.
De rest van de eerste helft speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af en geen van beide partijen was in staat de ban te breken. De fut was er volledig uit. Gelukkig waren er wel nog enkele pareltjes aan acties die voorbijkwamen. Wat te denken van Sanne die nadat onze keeper het doel even open liet nog even de bal blokt op de doellijn, Niels die weer een prachtige voorzet gaf, een redding van de keeper Dylan, Vera die een mooie aanname doet en later nog een aanval opzet of Lua met een doelpoging, want na verleden week heeft ze kennelijk de smaak te pakken. Maar het hoogtepunt was een sprintte langs de zijlijn door Sanne. Ze begon met 10 meter achterstand maar was nog steeds als 1e bij de bal.

De verwachting is dat de spelers van DVC in de rust hetzelfde hebben gekregen als de ouders op de tribune, namelijk koffie. Ze oogden namelijk veel alerter dan GSV dat was. En ze liepen gestaag uit naar een 5-1 voorsprong. En ook de acties van onze spelers bleven uit in de 2e helft. Gelukkig wist Jacinto nog te scoren waardoor we uiteindelijk met 5-2 van het veld gingen. Aangezien geen speler individueel een actie heeft laten zien die er met kop en schouders boven uitstak gaat die eer dit keer naar een gezamenlijke actie. Bij de stand 3-1 bracht DVC de bal in in ons strafschopgebied en daar werd die door bijna elke speler van beide teams aangeraakt, redding hier, vernieuwde aanval daar, blok hier en weer een doelpoging daar. Met het hele team wisten we toch uiteindelijk de bal weer uit onze 16 te krijgen, vandaar het hele team actie van de 2e helft.
Helaas verloren dus, maar na het douchen lieten onze spelers op het lokale pannaveldje toch nog even zien dat ze het voetballen niet helemaal verleerd hadden. Kennelijk was de wedstrijd wat te vroeg. Enne zo’n pannaveldje is dat ook niet wat voor ons? 😉