JO10-1 pakt de volle buit op kletsnatte zaterdagmorgen in Zevenaar

Waar veel andere teams hun wedstrijden afgelast zagen worden door de vele regen was er voor het 1e onder 10 van GSV’38 alleen maar de vraag of we voetbalregels of waterpoloregels gingen hanteren. De keuze viel gelukkig op voetbal, maar nat was het wel.
Voor de trouwe supporters was er het voordeel dat ze vanaf de overdekte hoofdtribune een goed zicht hadden op het strijdgewoel.
Ondanks het weer waren er geen afmeldingen deze keer en konden de trainers beschikken over de voltallige selectie. Opvallend was de overvloed aan talenten uit de eigen opleiding die geselecteerd waren voor deze wedstrijd. Gezien de wisselvallige resultaten van de afgelopen weken een gewaagde keuze van de heren Bas en Jürgen.
Maar 1 die zich wel degelijk uitbetaalde. Vanaf het eerste fluitsignaal ging GSV vol voor de winst.
Waar dat in eerste instantie nog leidde tot wat inleidende beschietingen op het doel van DCS trof Sanne algauw doel. 0-1 was echter ook het signaal voor DCS om wakker te worden en ze zetten gelijk aan. Dit resulteerde algauw in 1-1 en 2-1. Tja en dan word het een mentale kwestie. Het is slecht weer, je zit nog vol van de pepernoten en je staat onterecht met 2-1 achter. Tijd om de kopjes te laten hangen, de schouders te laten zakken en je letterlijk en figuurlijk te laten afdrogen. Maar niet als je voor GSV’38 uitkomt dan gaat er een tandje bij en sta je op als team. Nog voor we de droge kleedkamers gingen opzoeken was de stand alweer iets dragelijker dankzij een goal van “Samba” Emilio. De actie van de eerste helft was een snoeihard schot van Mats die op de paal uit een spatte en voor geluidsoverlast in de wijde omgeving zorgde.

Na de rust was het duidelijk dat GSV de bovenliggende partij was. Wat snel resulteerde in 2 doelpunten van Jacinto en 1 van Mats, hiermee was ook de eindstand bereikt. Maar ook de 2e helft had een onverwacht voetbal pareltje voor de supporters in petto met een slalom langs 4 tegenstanders door Sanne.
Tevreden met het resultaat werd de kleedkamer opgezocht en niet veel later ook de auto voor de terugreis naar Giesbeek.