JO10-1 onderuit op “de Pinkenberg” bij DVOV uit Velp

Vandaag stond de laatste wedstrijd van het najaarsseizoen op het programma. Een inhaalwedstrijd uit tegen DVOV JO10-4. Het publiek was in grote getale op komen draven voor deze kraker. Er moest zelfs een extra auto ingezet worden om iedereen te kunnen vervoeren. De laatste V in DVOV staat voor Velp, maar feitelijk speelt de club in Rozendaal, daarmee word je als bezoekende partij gelijk op het verkeerde been gezet en sta je voor je de parkeerplaats op bent al met 1-0 achter. Wat bij aankomst ook opviel was dat de accommodatie prachtig gelegen is maar merkbaar hoger ligt dan ons eigen sportpark. En die 30 meter verschil maakt de lucht toch iets ijler, hier was door de trainers niet op geanticipeerd middels een hoogte stage dus iedereen was gespannen hoe de spelers hiermee om zouden gaan.
Traditiegetrouw begonnen we met de eerste helft en een 0-0 stand. We zagen dat de nieuwe aanwinst al gelijk een basisplaats had afgedwongen. Mocht je over ongeveer 12 jaar lezen dat het Nederlands dameselftal wereldkampioen is geworden onder leiding van captain Lua, weet dan dat zij vandaag haar debuut maakte in het voetbal.
Qua kwaliteit lagen beide partijen redelijk dicht bij elkaar maar DVOV was duidelijk in het thuisvoordeel, ze waren gewend aan de ijle lucht. Ze kwamen dan ook al snel met 4-0 voor te staan, maar pas nadat Lua had bewezen waarom zij die basisplek verdiende. Ze wist met een uiterste krachtsinspanning en het puntje van haar schoen de angel uit een gevaarlijke aanval te halen. Hiermee tekende ze voor het moment van de 1e helft.
Nog in de 1e helft wist GSV iets terug te doen. Sanne wist haar hoofd tegen een corner van Mats te krijgen en GSV van de 0 te krijgen. Helaas bleef het daar qua Giesbeek ook bij en werd de kleedkamer opgezocht.
De trainers besloten in de rust om het team om te gooien in de hoop de tegenstander uit hun evenwicht te brengen. Waar in de eerste helft Dylan nog op doel stond werd die plek in de tweede helft ingenomen door Emilio. Maar helaas mocht dit niet baten. DVOV ging verder met scoren en Giesbeek kon helaas geen vuist maken en wist ook niet meer tot scoren te komen ondanks mooie kansen voor o.a. Vera,Mats en Dylan. En waar we dus verleden week zeiknat werden in de regen werden we deze week helaas met 8-1 afgedroogd. Maar aan de spelvreugde heeft dat niet gelegen, want vol goede moed en praatjes werd de afdaling naar Giesbeek ingezet.
De actie van de tweede helft vond net buiten de 2e helft plaats, namelijk bij de afsluitende strafschoppen serie waar Emilio als keeper de bal met een katachtige sprong uit de rechterbovenhoek wist te houden. Menig eredivisie keeper zou jaloers zijn geweest.