JO10-1: ‘ GSV & VV Dieren bedenken nieuwe spelvorm..!’

Jongensdromen. Soms komen ze uit. Zo ook deze jongeman, kijk hem stralen… Bjorn .. vakkenvuller uit Oldenzaal. Hij mocht op de foto met deze topscheidsrechter.. wat een geluk! Ook wij hadden GELUK… deze topscheidsrechter stond vandaag tot onze beschikking..

Eerst gaan we terug in de tijd.. het stond al even in de planning.. een oefenpot tegen onze voormalige rivalen maar eeuwige vrienden van VV Dieren. Daar waar zij ervoor kozen de gehele O9-1 lichting door te schuiven naar de O11 (2e klas) stroomden wij door naar de O10. We moesten de titel in de O8 aan hen laten na een zinderende kampioensrace.

Een 8 vs 8 oefenpot op een half veld is dus een UITSTEKEND idee , richting volgend seizoen! Maar niet als je er maar 7 hebt… onze witte condor Roan moest verstek laten gaan wegens een enkelkwetsuur. In overleg met onze internationale vermaarde topscheids Ep en VV Dieren werd een nieuw spelconcept geboren….: 7 vs 7 op een driekwart/ half 8 vs 8 veld…. dusssss.. op naar de kleedkamer!

Serene stilte… verbazing.. ongeloofwaardige blikken over en weer!! Wat is HIER zojuist gebeurd… ff zitten hoor..  We hadden een soort van coming out.. van Jens. Jens keek eens om zich heen telde het aantal poppetjes en dacht: GEEN WISSELS..! Wat een slimmerik..! Een plek op bank kan niet dus………..: “ jongens, ik ben niet meer voor Feyenoord…”

We hielden ons hart vast. We kunnen u als lezer geruststellen…. dezelfde speelstijl, vergelijkbare kwaliteit op het veld.. : “ jongens, ik ben voor Fc Barcelona…!” Wat een opluchting.. en alle begrip…in dit geval…..

We wisten.. geen wissels, groter veld.. we moeten zuinig zijn met onze krachten: MISLUKT! We vlogen als jonge puppy’s over het veld.. jagend op elke bal! Dat deden we in de volgende aangepaste opstelling met een versterkt middenveld:

Op goal Tygo: maakte zijn bijnaam: ‘ het beest van de Does’ weer waar. Heerste in het ‘8 meter-gebied’ gooide zich voor elke bal… speelde tegen boezemvriend en witte flits Cas uit Dieren en dit haalde het beste in hem naar boven vandaag!

Een tweemansverdediging: Jens & Thomas. Daar waar Thomas als een komeet uit de startblokken vloog bewaakte Jens het Fort, vertrouwde op zijn snelheid en maakte menig tegenstoot onschadelijk. Met drie doelpunten in het eerste kwartier is het een kwestie van tijd todat Nico Tagliadinges in een Thomas-shirt rondloopt!

Zoals gezegd een versterkt middenveld. Siebos.. liefhebber.. flegmatieke technicus.. altijd loerend op die PANNA.. maakte vandaag ongelofelijk veel METERS… met je handen in de zij staan was er voor deze marathonman niet bij………….. :

Daarnaast Duuk! Voormalig doelpuntenmachine uit de O9-2. Het maakt werkelijk NIETS uit waar je hem neerzet. Wegcijferen voor het team en omschakelen dat was ongelofelijk ZWAAR vandaag wat heeft hij hard gewerkt!! En doelpunten maken.. dat is een gevoel dat verleer je niet: ook vandaag gewoon weer op het scoreformulier.

Met de punt naar voren: Yuno! Stylist: opendraaien, wegsteken & bijsluiten. Het zien van de ruimte .. Waar z’n ouwe feilloos ziet waar de ruimte ligt aan de bar.. ziet Yuno dit op het veld en effectief in de afwerking!

In de aanval was Iven ons eenmansleger. Vandaag in de rol van aangever en jagend op elke bal. Loerend op de actie, de combinatie en bijna effectief met een nieuw wapen: de vrije trap a la Rashford!

Ons begin was FULL GASSSS FUSSBALL.. we stonden binnen no time ruim voor. Licht onverwacht gezien de tegenstander en de zware omstandigheden. Taak was dit vol te houden in de 2e helft… door simpelweg SNOEI EN SNOEI-hard te werken behielden we de voorsprong.
Een 8-5 overwinning was het resultaat.. goalscorers: Thomas & Yuno 3x, Duuk & Iven 1x.

We danken Ep en onze Feyenoord-vrienden van VV Dieren en kijken uit naar een volgende ontmoeting!

Volgende week een heerlijk weekend voor de boeg met een toernooi bij RKHVV op zaterdag. Op zondag een voorwedstrijd voor het eerste op de Does tegen De graafschapO9: tot dan!

LTRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR