JO10-1: ‘ Geeft het seizoen een kick-start..!!’

Dit…….. is Chris:

Chris zijn bijnaam was jarenlang: ‘luie spits’, deze bijnaam kwam niet uit de lucht vallen.

Dit…….. was Chris deze week:

STRONGMEN wagen we te betwijfelen maar hij heeft ons toch mooi jarenlang voor de gek gehouden! Applaus! R E S P E C T.

Goed, waar te beginnen. Het was een roerig weekeinde/week/weekeinde ……..voetbalmoeders! Daar moeten we het echt over hebben…

We hebben een nieuwe REGEL sinds dit seizoen.. zoals bekend bestaat de LOSSEVETER-COMPETITIE nog maar uit 1 deelnemer. En met de de toenemende zelfstandigheid van de JONGENS… leek het de trainers, zo hebben wij vernomen op de redactie, een uitstekend plan om de ouders de toegang tot de KLEEDKAMER te ONTZEGGEN. Muziek draaien, moppen tappen, meiden bespreken… daar wil je niemand bij hebben..

Tot onze ontzetting zagen wij onderstaand tafereel voor aanvang onze midweekse CUPMATCH:

sommigen hebben toch nog wat moeite hun kroost vrij te geven omdat ze weten dat het merendeel veel op hun vader lijkt waarschijnlijk.. wat wij met zulke moeders doen? Daar komen we later op terug….

VOETBAL! De eerste bekerwedstrijd stond woensdag THUIS OP DE DOES op het programma. DVC’26O10-1.. mooie club, dito tenue en een bekende tegenstander. Nadat MOON de jongens had bijgespijkerd over de standaardsituaties….

konden we BEGINNEN!!

We waren een wervelwind.. onze start was bijzonder GOED! Volle bak druk op de tegenstander, keeper Tygo op de middenlijn, en messcherpe ticitaca aanvallen. Binnen 15 minuten stonden we 9-0 voor. Tegen een tegenstander… welke niet opgaf… ze streden voor elke meter en bleven gaan.

Roan 2x
Yuno 3x
Siebe 1x
Iven 4x
Jens 2x
Thomas 1x
Dvc ed1x

Met 14-1 stuurden we ze terug naar Diem. We hebben veel foto en filmpjes van deze wedstrijd. Maar de rest verbleekt bij 1….

Als MESSI hem maakt gaat hij de wereld over. Doei keeper doei, groetjes van Yuno..:

Maar hoe zit dat nou met die voetbalmoeders horen wij oa Diny van Bommel denken….?! Daar past maar een sanctie bij…

Jahaaa! Ook deze zaterdag stond er dus weer een cupmatch op de rol! UIT tegen DCS10-1… roemruchte club.. nadat we eerst waren opgevangen door enkele local hero’s met een vleugje talent van de Vis uit Lathum konden we ons gaan omkleden.

Ter inspiratie: een kijkje in onze kleedkamer…

Ja vet he.. nou Flitsmeister hadden we niet nodig deze ochtend want zo hard gingen we niet.. we tikten de bal aardig rond zonder echt gevaarlijk te worden. Toch kwamen we snel op 0-2.

Het was tam en bijzonder saai. Eerste kans dcs was gelijk HANGEN, vlak voor rust 1-2.

Tygo behoedde ons voor meer tegengoals, hij keepte weer ver uit zijn goal en maakte wat counters onschadelijk.

We waren na rust weer de betere ploeg maar dachten het wel op 40% uit te kunnen spelen. Jahaaaa… daar dachten ze bij dcs anders over! 2-2…3-2…! Het lont ging in het vat en de wedstrijd ontbrande… dcs rook bloed en de overwinning. We moesten echt diep gaan voor een eindsprint maar enkele discutabele beslissingen maakten de jongens BOOS… en toen… hop hop flitsmeisterrrrrrrrr liepen we binnen 12 minuten uit naar prima 3-9 overwinning..

1x yuno
3x jens
1x Siebe
4x Iven

Volgende week zaterdag spelen onze laatste poulewedstrijd, weer in Zevenaar .. nu tegen de blauwwitten: OBW10-1! Bij winst gaan we door naar volgende ronduhhh

LTRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR