JO10-1: ‘Geeft gas in de winter..!’

Bijzondere mensen. Binnen ons team aan bijzondere mensen geen gebrek. We gaan een week terug in de tijd.

4 januari. De oliebollen net achter de kiezen, nog een piep in de oren van het vuurwerk… maar wij mochten de kicksen alweer aantrekken!! Jahaaaa! “Thomaaaaaaaaasssss……” klonk het over de parkeerplaats…. we spelen in de ZAAL pannenkoek! … inderdaad.. het is lastig draven met noppen in de zaal. Onze vrienden uit Giesbeek-zuid stonden nog in de winterslaapstand!

Uiteindelijk, kwam zoals altijd, ..alles goed! We traden deze zaalcompetitie aan tegen een aantal BEKENDEN van ons… DVC10-1, OBW10-1 Deze eersteklassers kennen we nog van onze beker poule…. OOOOOOOWWWWWWWW…nee nee nee nee boys.. zo werkt dat niet..! Daarnaast stond de kampioen van de hoofdklasse op het programma: avw10-1. Op het veld verloren we met 8-6 van ze en hadden we dus nog iets goed te maken!

Dvc10-1

We begonnen FURIEUS! Met volle bak druk en enkele aanvallen om je vingers bij af te likken creeerden  we kans op kans… met 5-0 lieten we de thuisploeg achter. Wel moeten we zeggen dat deze tegenstander ONS HART heeft gestolen… keer op keer bleven ze opbouwen en probeerden ze te blijven VOETBALLEN. Jahaaa daar kunnen wij ook van genieten..! Iven & Yuno beiden 2x en Thomas (zonder noppen..) waren de doelpuntenmakers.

AVW10-1

Vervolgens wisten we dat de wedstrijd tegen AVW een beslissende zou zijn in de kampioensrace in deze zaalcompetitie. Absolute topploeg, twee topspitsen… 1cm ruimte weggeven en je bent gezien! We wisten er een serieuze wedstrijd van te maken, ook gezien de emotionele respons vanaf de tribune op onze uitmuntende scheids… stond er eea op het spel! Het was een gelijk opgaande pot, toch kwamen we door een mooie goal op een 1-0 achterstand. Uiteindelijk was het onze witte flits Roan die er als de kippen bij was om een scrimmage te verzilveren! 1-1. Met nog 10 seconden op de klok wisten we met ons doelsaldo dat we met een gelijkspel ZEER GOEDE zaken zouden doen. Uitbal aan de zijkant … we vergaten onze verdediging dicht te zetten.. steekpass.. 1 op 1 met de keeper: goal.. 2-1 AVW: ontzetting. Oei oei oei , we feliciteerden AVW met de knappe overwinning.

OBW10-1

Stugge tegenstander. Veruit onze slechtste pot van de dag. We moesten het uit onze tenen halen deze wedstrijd. We trokken hem over de streep maar het deed pijn aan de ogen. Yuno, Siebos en Thomas schonken ons de 3-1 overwinning.

 

JAHAAAAAA! 6 januari, eerste training na de winterstop! En wel op een hele bijzondere locatie: de schaatsbaan in Zevenaar. Via onze shirtsponsor werden we uitgenodigd om met al onze broertjes en zusjes het ijs onveilig te maken.


Het werd snel duidelijk….met gevaar voor eigen leven waagden sommige van onze jongens zich op het IJS..! Wederom deed het pijn aan de ogen.  Daar waar met name de MEIDEN Mirte, Robin, Milou, Joy & Elín gracieus als een ware ANNA EN ELSA over het ijs vlogen…lieten onze jongens zien beter op gras uit de voeten te kunnen..

Brengt ons bij 11 januari! Verzoek vanuit WAGENINGEN…onze vrienden van SKV uit de hoofdklasse kenden de heroïsche verhalen van recente veldslagen op de Does. En zagen een oefenpotje wel zitten… 9.00u stonden beiden teams tegenover elkaar. De omstandigheden waren FANTASTISCH: de kou op het veld, de zonsopkomst achter de bomen.. het beloofde een mooie ochtend te worden!

De jongens verlangden terug naar het gras. Onze favoriete ondergrond… echt gras en naar goed Gies-gebruik… bij voorkeur op een slecht onderhouden VELD. We konden ons hart ophalen!

De eerste HELFT stonden de jongens AAN. We lieten echt top-veldspel zien en tikten SKV behoorlijk scheel. Een 4-2 voorsprong en ruststand was slechts een matige afspiegeling van de wedstrijd ‘Blijf deze DRUK erop houden jongens dan lopen we SNEL UIT……, vast en zeker’

BAM, BAM,BAM….& …..BAM: 4-6 SKV. Heerlijk pupillenvoetbal deze ochtend! Jahaaaaaa! Even geen druk en deze jongens kunnen ook een bal in de kruising jagen! Er ontspon zich een mooi voetbalgevecht….  uiteindelijk wisten we in de laatste minuut nog de gelijkmaker te produceren en stopte de teller bij 8-8: genieten!
Doelpuntenmakers: Duuk 3, Roan 2, Siebe Thomas & Iven 1.

Volgende week wacht de volgende oefenpot alweer, wederom op de Does gaan we vast oefenen voor volgend seizoen! Op een half veld spelen we 8 vs 8 tegen onze vrienden van VV DierenJO11-2.

LTRRRRRRRRRRRRRRR