JO10-1 begint sterk aan de competitie met ruime overwinning

En daar gaan we weer. De winterstop zit erop.
Een winterstop die zich altijd kenmerkt door transfers, roddels en geruchten. Welke speler kan een stap omhoog maken en wie heeft het vertrouwen van de trainer, de club en/of de supporters verloren en moet via de achterdeur weg. Welke speler heeft op een tropisch eiland gefeest met een topmodel en kwam met een te hoog vet-percentage terug, of heeft de regels in het contract gebroken door toch op wintersport te gaan.
Als jullie trouwe GSV’38 J010-1 watcher heb ik alle transfers, roddels en geruchten verzameld: helemaal niets!
De trainers hebben de selectie in tact weten te houden onder het mom never charge a winning team en bij gebrek aan contracten hebben alle spelers zich daar ook netjes aangehouden.
Dan de wedstrijd van vandaag. AVW’66 JO10-1 uit. Het waaide erg hard en waar we even in angst zaten dat we een paar van de lichtere spelers misschien in Duiven moesten gaan ophalen bleek tijdens de wedstrijd dat de wind alleen vat had op de bal. Sanne demonstreerde dit in de 2e helft uitstekend door als verdediger de bal hard naar voren te rossen om erachter te komen dat de bal weer voor haar eigen voeten terecht kwam.
De eerste helft ging in het begin gelijk op maar toen Emilio de ban gebroken had door 0-1 te maken liepen we snel uit via doelpunten van Jacinto, Niels(2x) en Sanne om de eerste helft te eindigen met een 0-5 voorsprong. Daarnaast tuimelden de acties over elkaar die in aanmerking wilden komen voor actie van de eerste helft. Niels die een corner gelijk omtovert in een doelpunt, Sanne en Hannah die gezamenlijk een aanval van AVW weten af te kappen of Sanne die een schot van AVW weet te blokken en zich zo zelf in staat stelt op doel te schieten. Maar er kan er maar 1 de winnaar zijn en op basis van inzet en durf is dat de actie van Jacinto geworden. Hij haalde met gevaar voor eigen leven de angel uit een aanval. Hij kwam daarbij via de bal hard in contact met de tegenstander. En menig voetbalkenner weet dat een professional dan kermend en rollend over het veld gaat, hopend op een Oscar voor beste stervende zwaan. Jacinto niet natuurlijk, die staat op en herhaalt de actie nog een keer om zo de aanval helemaal te neutraliseren.
AVW startte de 2e helft met een andere keeper. Wat een goede keuze bleek. Want deze bracht regelmatig redding op wat goede doelpogingen van o.a. Dylan en Mats. Helaas voor hem kan een actie van de 2e helft alleen gemaakt worden door een GSV-speler. En hier kon geen enkele twijfel over bestaan op wiens naam die actie komt. AVW brak gevaarlijk uit en een speler van hun kon alleen op onze keeper af. Geen stress, geen paniek. Volmaakt rustig stortte Hannah zich op haar taak en de bal. Geen doelpunt voor AVW. Aan haar glunderende gezicht te zien wist ze zelf ook dat dit de actie van de 2e helft was. Ze kon echter niet voorkomen dat AVW nog 2 keer wel scoorde. Maar aangezien aan de andere kant Emilio en Niels beide 2x het doel troffen kwam de eindstand op 2-9.
Al met al een goede keuze dus van de trainers om de selectie ongemoeid te laten.
Misschien wat vroeg in het seizoen maar ik werd mij ook bewust van de actie van het seizoen. Die titel gaat naar Jürgen en Bas die 3x per week belangeloos met deze groep bezig zijn om ze met plezier en teamgeest het voetballen eigen te maken. Waarvoor dank heren!!