Indrukwekkende zegereeks JO10-1

De 6e wedstrijd van het seizoen, de eerste 5 gewonnen. Geen zorgen dus. Nou wel dus. De voorbereiding op de wedstrijd was niet optimaal. Ondanks dat er lekker en goed getraind was hadden alle spelers de dag voor de wedstrijd uitgebreide sponsorverplichtingen. De spelers die in Lathum of Zevenaar op school zitten moesten hun gezicht laten zien bij de Koningsspelen in Zevenaar, terwijl de spelers die in Giesbeek op school zitten helemaal naar Sevenum moesten om daar attractiepark Toverland onveilig te maken. Beide evenementen vragen natuurlijk veel energie. En met in gedachten dat onze topscorer verleden week zijn vizier niet op scherp had staan waren er toch wat zorgen.
De tegenstander van vandaag zijn we recent vaker tegengekomen. Op 8 december speelden we uit in de stromende regen en behaalden daar een overwinning. 5-2 in ons voordeel, om op 22 december ze in de zaal tegen te komen waar we een 2-2 score neer zetten.

(Het team van vandaag)

2 minuten na de aftrap was het duidelijk dat de zorgen ongegrond waren. Emilio had zijn vizier weer laten ijken en scoorde 3 keer. Hanna stond weer op goal en hield een afstandsschot goed tegen.
Van deze eerste aanslag bekomen wist DCS zelf ook te scoren. Waarna Emilio weer scoorde, zij weer scoorden en Jacinto er 1 tegen het net knalde. En toen was GSV klaar met het om en om spelletje en scoorde Emilio zijn 2e zuivere hattrick van de eerste helft.

(Zeldzame foto waarop Emilio niet aan het juichen is)

Op slag van rust deed DCS nog iets terug en werd de ruststand 8-3. Betekende dit dat we over ze heen walsten, misschien een beetje, maar dat zou tekort doen aan het verdedigende werk van onze onverschrokken keeper Hanna en de betonnen verdedigers Lua, Dylan en Vera. Gezamenlijk wisten ze uit menig DCS aanval de angel te halen om af en toe ook mee naar voren op te stomen ter ondersteuning van de aanval.

(Dylan mee opstomend)

Er zaten weer pareltjes bij de doelpunten en ook Hanna liet zich als keeper weer gelden, maar de actie van de eerste helft stak er met kop en schouders bovenuit. Niels gaf een pass van rechtsachter naar linksvoor die, als Emilio er 1 had gedragen, precies op zijn stropdas was geland.

De tweede helft stond gedeeltelijk in het teken van Sanne haar moeilijke relatie met het doel. Tot drie keer aan toe wist ze de paal te raken vanuit elke mogelijke hoek leek het wel.

(Sanne met haar nieuwe kapsel onderweg naar de volgende bal op de paal. Ps haar haar gedoneerd aan goede doel, HELD)

Gelukkig wist Mats uit de rebound van een paalschot van Sanne wel te scoren. Niels gebruikte vervolgens hun keeper om de bal in hun goal te caramboleren en scoorde aansluitend nog maar eens. Stand 11-3. DCS veerde weer even op en begon veldoverwicht te krijgen, dit leidde tot 2 doelpunten van hun. Dit was echter het teken voor GSV even weer duidelijk te maken wie de baas is in Giesbeek en dankzij Mats en Niels liepen we uit naar een comfortabele 15-5.

(Waar was de actie???)

Penalty!!

(Mats achter de bal)

16-5, raak dus. Keeper kon de bal nog raken, maar tegenhouden was een brug te ver.
Mats scoort vervolgens ook nog een regulier doelpunt. 17-5. GSV leek het wel goed te vinden en DCS had de hoop ondertussen wel opgegeven. Maar deze jongen wilde toch de overwinning helemaal zeker stellen

(Sam in actie bij een intrap)

Sam verliet zijn vertrouwde middenveld om met een prachtig doelpunt de wedstrijd helemaal op slot te gooien. Eindstand 18-5.
Wederom prachtige doelpunten gezien, verdedigende acties van Dylan en Lua en Prachtige volleys van Sanne op de paal. Maar er kan maar 1 actie van de 2e helft zijn en die kwam van Jacinto

(Jacinto in actie)

Nadat hij onfortuinlijk in aanraking kwam met zijn tegenstander nam hij in het heetst van de strijd toch even de tijd om handjes te schudden en te checken of het ging, en zulk sportief gedrag moet beloond worden.

Volgende week zaterdag zakken de hooglanders van DVOV af naar ons sportpark om te kijken of ze een einde aan onze zegereeks kunnen maken. We zullen het zien!