GSV’38 wint bij Kilder

Na twee weken geleden een overtuigende overwinning geboekt te hebben tegen ‘t Peeske, stond deze zondag de uitwedstrijd tegen Kilder op het programma. Kilder is ook vol op in de race voor de eerste plek en wil de huidige zegereeks voortzetten. Kilder bleek in Giesbeek al een lastige tegenstander, waar toen tegen 10 man gelijk werd gespeeld.

Een vurige start, zoals de laatste weken, zat er vandaag weer in en na 28 seconden lag de bal al in het net door Yorick. De grensrechter van Kilder geloofde er niet in en probeerde de arbiter van buitenspel te overtuigen maar een voorzet van bijna op de achterlijn was wel bijzonder. In het tweede deel lukte het hem wel om een terecht doelpunt af te vlaggen hoewel de scorende spits van GSV ruim 2 meter achter de bal bleef. Na ruim 6 minuten lag de tweede bal door Delano ook in het net bij Kilder en het wachten was op de 3e . Sven zag de bal op de paal komen en het missen voor een open goal bleef Kilder hopen. Zeker nadat uit een corner de bal verkeerd werd ingeschat en pardoes achter keeper Jelle verdween.(1-2)

Na rust kreeg Kilder iets meer grip op de wedstrijd, maar echt goed gevoetbald werd er zelden. Een kopbal kwam nog op de bovenkant van de lat maar Jelle stond prima te keepen. Een snoeihard schot ging rakelings langs het doel van GSV en daar kwam men even goed weg. Nadat Bryan al door een flinke tik op de enkel het veld moest verlaten wist men achter de rug van de arbiter uit Apeldoorn ook Raoul nog even een traktatie te geven achter op de kuit. Gelukkig kon hij door maar dit had anders kunnen aflopen. Kilder probeerde in het vervolg één-op-één te gaan spelen, maar kreeg door het gebrek aan defensieve organisatie bijna de deksel op de neus. Daan, Delano, Senna en Branco hadden de kans om scoren verder te vergroten maar helaas lukte dit niet. Een prachtige vrije trap van Yorick werd even zo goed uit de kruising geslagen door de keeper van Kilder. Na 5 minuten extra tijd floot de arbiter af en gingen de punten mee naar Giesbeek. Het bleef nog lang gezellig in de kantine waar Sven met zijn linkerhand nu wel de radlers wist weg te tikken.