GSV’38 weer kampioen na 27 jaar

Iedereen kent het spreekwoord “waar 2 of 3 honden vechten om een been…” wel. Rijnland, Angerlo of Groessen wonnen wedstrijd na wedstrijd en bleven lange tijd de top drie aanvoeren van de ranglijst. GSV’38 kende daarentegen een matige eerste seizoenshelft waar regelmatig spelers eerder het speelveld moesten verlaten door rode kaarten of geblesseerd waren. Tijdens de winterstop kwam er meer beleving in het team en dit resulteerde naar mooie overwinningen. Op 16 april stonden er een geweldige kraker op het programma tegen Angerlo. Daarvoor had GSV’38 thuis nog ongelukkig verloren van Sprinkhanen maar tegen Angerlo wist GSV’38 met de drie punten “de slag om Bingerden” vlak voor tijd te winnen. Door deze overwinning, met na afloop een leuke onderlinge sfeer, was het geloof terug in het team van trainer Klaas Vermeulen. Er mochten geen punten meer worden gemorst want Rijnland stond er goed voor en had alles in eigen hand. Na het verlies van Rijnland bij Doesburg (3-1) kwamen de spelers uit de mosterdstad naar het IJsseldorp en GSV’38 won van Doesburg met 3-0. Gaat het dan toch echt gebeuren…? Alles liep zoals gepland en 14 mei kwam steeds dichterbij.

Afgelopen week werd je elke dag wel gek gemaakt met nieuwe berichten over een mogelijk aanstaand kampioenswedstrijd. Extra barpersoneel, live radio verslag, De Gelderlander met een voorbeschouwing, de berichten werden steeds gekker en voorzichtig werd er al gedroomd over hoe mooi 14 mei zou kunnen worden. Assistent Eric van Velzen probeerde zijn spelers “rustig” te houden, maar iedereen voelde de spanning van de komende wedstrijd en dit was natuurlijk ook volkomen te begrijpen. Wanneer je op de rand van iets unieks staat komt er een spanning om de hoek kijken wat zijn weerga niet kent.

De voorbereiding op de wedstrijd was die als voor alle andere thuiswedstrijden. Om 12:30 uur lekkere soep en luxe broodjes van Het Hof van Giesbeek, teambespreking, langzaam omkleden, verzorging en warming up. Het sportpark De Does was op het “horecaplein” goed versierd en door jonge supporters werd er met vuurwerk vooraf een geweldige ambiance neer gezet. Op de tribune de oud GSV1 spelers, oud trainer Henk Vos, voormalig leider Jan Leenders en grensrechter Arie Nikkers allen gehuld in hun voormalige voetbalshirts uit 1996 waren alle zitplaatsen bezet. Na schatting een ruim 650 mensen waren getuige van de meer spannende dan goede wedstrijd tegen Rijnland. Voorafgaand aan de wedstrijd weer een mooie vliegtuigje boven Giesbeek en Lathum gezien als steun aan GSV’38 en geregeld door Hoofsponsor recreatiepark De Veerstal.

GSV’38 begon de wedstrijd goed door meteen sterk druk te zetten maar Rijnland liet zich niet gek maken. Na 10 minuten was het Yorick die diagonaal de 1-0 inschoot. Halverwege het eerste deel bleef de bal via de binnenkant van de paal in het veld anders was het 2-0 geworden. Vlak voor rust kreeg een speler van Rijnland de rode kaart nadat hij zelf fysiek verhaal ging halen na een overtreding waarvoor de scheids al had gefloten. Vlak voor rust moesten de gasten uit Lobith hierdoor met 10 man verder maar daar zag je op het veld niet veel van terug. Toch waren er voor GSV’38 nog vier goede opgelegde kansen om de scoren verder uit te breiden. Overigens was dit niet uit het verslag van de media op te maken. In de laatste 10 minuten en de evenzovele blessuretijd werd het nog even onrustig voor het doel van GSV’38 want Rijnland kwam sterk opzetten.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter barstte het feest volop los. GSV’38 1 is kampioen en de gehele selectie, staf en supporters mochten samen juichen op en naast het veld.  De DJ deed zijn werk goed en startte meteen “We Are The Champions” in welke uitbundigheid door iedereen werd meegezongen.

Aansluitend wisten de moeders van de spelers, het was tenslotte ook moederdag, een speciaal cadeau uit te reiken. Voorgedrukte kampioensshirts werden aangetrokken voor een mooie eenheid.  Vervolgens nam voorzitter Roel de microfoon om de huldiging in goede banen te leiden en ook een vertegenwoordiger van de KNVB kwam aan het woord. Daarna kwam datgene waar iedereen op zat te wachten, de kampioensschaal met daarbij een medaille. Onder luid gejuich werden deze in ontvangst genomen en het verdere feestvieren kon doorgaan. De felicitaties werden in ontvangst genomen en tijd voor de traditionele platte wagen van Ries Wieggers om door het dorp te gaan.

In en buiten de kantine bleef het nog lang gezellig. Eigenlijk is zo’n dag als deze onbeschrijfelijk. Voorafgaand aan het seizoen werd er uitgesproken om voor het kampioenschap te gaan, het hele seizoen wordt er elke training hard gewerkt aan het doel wat men met z’n allen hebben gesteld maar voor de kerst zag het er echt anders uit.

Zonder het publiek hadden zij nooit zo’n prestatie kunnen leveren als wat er is gebeurd. Gedurende het seizoen stond het publiek elke wedstrijd weer als de spreekwoordelijke 12de man achter het team, in goede, warme, koude en in slechte tijden.

Via deze manier willen wij GSV’38 1 dan ook iedereen bedanken. Ten eerste de organisatie voor het neerzetten van een geweldige ambiance. Alles werd uit de hoge hoed getoverd om er een geweldige dag van te maken en dit is ook zeker gelukt. Daarnaast ook de supporters die er deze dag, maar ook alle voorgaande thuis en uitwedstrijden bij waren. Op het sportieve vlak hebben zij voor het feestje gezorgd, qua sfeer zijn het jullie geweest. In zo’n fantastische ambiance is een genot voor elke sporter en supporter, en wij hebben er zwaar van genoten!!!

Klik hier voor een foto impressie gemaakt door de hoffotograaf van GSV’38