GSV’38 naar Nieuw-Dijk (Sprinkhanen) voor finale om plek in 3e klasse

Finale op terrein Sprinkhanen in Nieuw-Dijk, aanvang 14.00 uur!

Afgelopen woensdagavond is het een latertje geworden op het kunstgras van vv Rheden. Agatha Christie had over deze treffen een mooi boek kunnen schrijven want bijna alles kwam in diverse hoofdstukken in thrillervorm voor. In de regel is kunstgras een prima vervanger wanneer het weer het gewone gras niet toelaat maar het gemeentelijk sportbureau van de Rheden had het mooie hoofdveld van Rheden al in onderhoud gezet en de halve finale doorverwezen naar het versleten kunstgras. Naast de spelers van beiden teams waren ook de massale aanwezige toeschouwers hier ook niet blij mee.


In de begin fase was het aftasten en werd het niet gevaarlijk voor de goals  of het moest de kans zijn van Daan of het mooie schot van Yorrick die op de lat kwam en waarna Siebe Wieggers uit de rebound net over kopte. Ook moest keeper Jelle nog even aan de bak om de 0-0 naar de rust te tillen. Na rust moest Raoul in de kleedkamer blijven want een tik op zijn enkel bleek fataal. Bryan, terug van ziekteverlof,  nam zijn plaats in. Halverwege het tweede deel wist de keeper van Rheden het schot van Daan niet voldoende te keren waarna de bal precies het hoofd van Chiel  wist te bereiken en de 0-1 was een feit. Rheden moest nu meer komen en uit een mooie aanval werd de bal eveneens prima ingekopt (1-1) en werd hiermee tevens de reguliere speeltijd gehaald.  De supporters van Rheden brachten nog een illegaal vuurwerkshowtje maar wij zien liever Augy op oudejaarsavond. Goed spelende Yorrick moest noodgedwongen worden vervangen door Siebe Wiltjer. Het eerste van deze verlenging viel de duisternis in het intussen was het led-kunstlicht al aangezet.


Over en weer werd het wat onvriendelijk want de spelers wisten vaak niet waar ze na een fluitsignaal aan toe waren. Overigens had de KNVB niet de drie ideale schoonzoons naar Rheden gestuurd maar daar moesten de teams mee dealen. Daar kwam nog bij dat de vermoeidheid bij veel spelers parten ging spelen en de onnauwkeurigheid toenam. Trainer Klaas bracht nog frisse   jeugdspelers Sem en Luc. In het tweede deel van de verlenging was het Daan die uit buitenspelpositie werd weggestuurd en met een lobje de keeper wist te verschalken 1-2. De vlag van ingevlogen grensrechter bleef omlaag en met nog 8 minuten te gaan was het schip bijna de haven van Giesbeek binnen. Echter werd in de laatste minuut op een vreemde manier een vrije trap toegekend door de arbiter. Verdediger Chiel schoot gewoon de bal naar voren maar de aanvaller wist een vrije trap te versieren. En met succes want in de 119e minuut werd de vrije trap mooi in de verre hoek gekruld en keeper Jelle kansloos (2-2). Penalty’s moesten er komen en het massale publiek bleef na een matige maar spannende wedstrijd toch kijken. Verbazingwekkend hoe goed de penalty’s door de spelers werden genomen. Na de serie van 5 om 5 werd het 1 en 1. Keeper Jelle zat al eerder bij een bal maar de 7e wist hij te pakken. Hierna lag de zware druk bij Siebe Wiltjer op de schouders om zijn penaltybeurt te verzilveren. En met succes want ook hij schoot prima de penalty in de touwen waarna GSV’38 het zondagmiddag op moet nemen tegen Jonge Kracht uit Huissen wie de 3e klasse in mag. Ontlading en vreugde bij GSV’38 op het kunstgras en teleurstelling bij Rheden die degraderen naar de 4e klasse. Finalewedstrijd is op neutraal terrein maar locatie is nog niet bekend.